Hlavní obsah

Zájem o vstupenky na jubilejní karlovarský festival byl enormní

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Zájem o vstupenky na první dva dny jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který zahajuje v pátek 3. července se slavnou americkou hvězdou Richardem Gerem, překonal ve čtvrtek ráno, kdy se otevřely první pokladny, všechna očekávání. Fronta byla možná dvakrát delší, než obvykle bývá, vedla totiž asi šedesát metrů až ke schodištím Thermalu.

BEZ KOMENTÁŘE: Otevření pokladen karlovarského festivaluVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„To tu asi ještě opravdu nebylo,“ uvedl šéf produkce festivalu Petr Lintimer. „Je pěkné počasí a festival slaví padesátku. Je to opravdu krásný pohled, jaký mají zájem diváci, kteří přišli s námi jubileum oslavit,“ dodal vedoucí produkce.

Zájem o vstupenky byl takový, že překonal i další dosavadní rekord. Jako první stály u pokladny dvě mladé ženy Veronika a její sestra Míša z Karlových Varů už od středečních 23 hodin. „Viděli jsme je tady už večer a nevěřili jsme svým očím, že tu dívky čekají dva dny před zahájením festivalu na vstupenky,“ popisoval Lintimer.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Veronika se svojí kamarádkou vybírá před festivalovou kasou filmy.

„Jsem z Karlových Varů, tak mi bylo jedno, jestli budu spát doma, nebo ve frontě na lístky,“ uvedla Veronika. „Rozhodlo to, že jsem chtěla mít jistotu všech lístků, které jsem si na první dva dny festivalu vybrala,“ pokračovala Veronika.

Dostaly od štábu akreditaci

A díky tomu ušetřila Veronika spoustu peněz. Když ji se sestrou uviděl před půlnocí u dveří pokladny stát festivalový štáb, rozhodl se takovou touhu po festivalu ocenit.

„Dostaly jsme obě akreditace. Hodně nás to potěšilo. Ušetřily jsme spoustu peněz, a tak si budeme moci místo toho zajít na nějaký pořádný oběd do restaurace,“ prozradila Veronika.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Veronika čekala na vstupenky celou noc a dočkala se.

Od půl jedné v noci na vstupenky u hlavní pokladny čekal Martin Beran z Pardubic. „Jsem učitel, takže mám prázdniny a mohl jsem vyjet do Karlových Varů napřed bez toho, abych si musel brát dovolenou. Přátelé mě pověřili, abych pro všechny pořídil vstupenky. Minule jsme přijeli až v pátek a nedostali lístky na všechny filmy, které jsme chtěli,“ uvedl.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Prodej vstupenek na karlovarském festivalu byl zahájen.

Ve frontě od čtyř od rána

„Přijel jsem už dopoledne, toulal se po Varech, večer jsem si prohlédl festivalovou výzdobu v centru města a pak si stoupl do fronty. Festivalový hostel, který mám rezervovaný, stejně otvírají až v pátek,“ vysvětloval s tím, že se těší na film Noční můra, dokument o pedofilní komunitě, a rakouský snímek Dobrou, mámo.

Ve dvě v noci sedla do auta v Tachově Marie Bláhová, aby před čtvrtou hodinou ranní byla ve frontě třetí v pořadí. „Na pátek máme naplánovanou kulturu, hlavně koncert Lucie, ale v sobotu chceme do kina na filmy,“ uvedla fanynka filmu, která na festival do Karlových Varů jezdí už devět let.

Reklama

Související články

Lucie odstartuje Vary megakoncertem zdarma

Velkou party před hotelem Thermal začne 50. ročník MFF Karlovy Vary 3. července. Lidem v ulicích zahraje své hity české rocková ikona Lucie.

Výběr článků

Načítám