Hlavní obsah

Ubytování filmoví fandové stále najdou

Právo, Rudolf Voleman

Karlovy Vary nabízejí na zahájení jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) celou řadu možností ubytování. Zájem o ně je enormní, ale kapacitu mají volnou ještě hotely střední a vyšší třídy, posléze hostely či kempy. Ubytování v penzionech za několik stovek korun za noc jsou ovšem beznadějně vyprodaná.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Nejlevnější ubytování na začátek festivalu je vyprodané, ale stále je v nabídce ubytování střední a vyšší třídy s cenou kolem dvou tisíc korun za dvoulůžkový pokoj,“ uvedla Petra Kučerová z agentury Aservices, která pro MFF ubytování zprostředkovává.

„Každý den ale přijímáme nějaká storna, takže dnes jsme měli v nabídce i ubytování za 1600 korun ve dvoulůžkovém pokoji. Ještě příznivější ceny mohou lidé najít v Last Minute nabídce, kde se mohou postupně objevit nabídky hotelů, které se rozhodly ceny na poslední chvíli zlevnit,“ uvedla  s tím, že v nabídce na příští týden jsou ubytování i za sedm stovek na osobu.

Podobně popsala situaci rovněž Růžena Koulová z agentury Topkur:  ”Máme volné kapacity v pěti šesti hotelech, v každém z nich dva tři pokoje za dva až pět tisíc korun za pokoj a noc, ale mění se to každou hodinu.

Lepší na konci 

„Situace je lepší v termínech spíše ke konci festivalu,“ shrnula Petra Vařeková z karlovarského Infocentra. To mimo jiné sleduje hostel Festival v Domově mládeže Střední pedagogické školy v karlovarské městské čtvrti Drahovice.

„Až od pondělí 6. července máme prázdné třílůžkové pokoje bez příslušenství za tisíc korun na noc. Do té doby jsme plní,“ uvedla Alena Huberová z domova mládeže.

Lůžka v chatkách a ubikacích jsou do pondělka plná i v kempu Březový Háj, kam zajíždí zdarma festivalové autobusy jezdící až k Thermalu. „Kapacita pro stany je ale neomezená,“ dodal provozovatel kempu Jiří Luňáček.

Do fotbalových šaten 

Střechu nad hlavou s vlastním spacákem lze stále ještě sehnat v hostelu v Základní škole Dukelských hrdinů vedle magistrátu. Přesunul se sem z bývalé školní budovy na Nábřeží Jana Palacha, jehož nájemce dluží městu nájemné a dostal se do insolvence. V tělocvičně nebo ve třídě zde stojí noc 125 korun včetně poplatku městu, ale i zde místa ubývají.

Noc ve stanu na dvoře školy vyjde na necelou stovku. „Všechny služby včetně sprch a nabíjení telefonů jsou v ceně. Pouze za úschovu zavazadel se platí zvlášť 30 korun a za parkování auta na uzamčeném dvoře 70 korun,“ uvedla ředitelka školy Eva Doušová.

Na 150 korun vyjde noc v bývalých šatnách fotbalistů Buldoků na stadiónu v karlovarské městské čtvrti Drahovice, kde rovněž vznikl provizorní hostel. „K dispozici bude i tělocvična,“ uvedl jeho provozovatel Vladimír Hůrka, podle kterého šatny jsou na úvodní víkend festivalu již obsazené. „Na ostatní dny je potřeba se objednat dopředu,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám