Hlavní obsah

Přípravy filmového festivalu vrcholí

Novinky, Rudolf Voleman

Práce na přípravě jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, který zahájí v pátek 3. července, v těchto dnech vrcholí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Za pár dnů to začne.

Článek

„Všechno běží standardně podle časového harmonogramu,“ uvedl vedoucí produkce festivalu Petr Lintimer. „V pondělí jsme v Národním domě nainstalovali promítací kabinu a v úterý do ní umístíme promítačku a sál ozvučíme,“ pokračoval Lintimer.

„Dokončeny jsou promítací sály v Lázních III a dodělávají se v Richmondu a Grandhotelu Pupp,“ dodal vedoucí produkce. Skutečnost, že se blíží páteční zahájení filmového festivalu, je v Karlových Varech vidět na každém kroku.

V řece Teplé již stojí banery s upoutávkami na festivalové filmy. Festivalově ozdobené je rovněž srdce festivalu - hotel Thermal. Před ním je z části hotový hlavní vchod, kudy bude v pátek v podvečer kráčet největší hvězda letošního jubilejního ročníku, americký herec Richard Gere.

Červený koberec na schodišti na něj čeká tradičně mezi dvěma festivalovými soškami s křišťálovými koulemi nad hlavou. Nad vchodem je umístěn jeden ze symbolů Karlových Varů - kamzík, který se stal pro letošní rok také součásti image MFF.

Rušno je i v okolí Thermalu. „V plném proudu je výstavba pódia pro ČEZ Energy Fest, v rámci kterého se mimo jiné představí kapela Lucie,“ prozradil Lintimer. Páteční koncert legendární skupiny zahájí zhruba hodinu před půlnocí po slavnostním zahájení festivalu, promítnutí úvodního filmového snímku a ohňostroji. „Za každého počasí se na Mlýnské kolonádě uskuteční v pátek večer projekce snímku Filmová lázeň,“ upozornil šéf produkce.

Příprava festivalu zahájila přímo ve Varech již v polovině června. V současné době tam pracuje kolem sto padesáti lidí. „Dodělávají se ještě foto pozadí, některé kanceláře v Thermalu a také zmiňované kinosály,“ poznamenal Lintimer. Pokladny jsou již osazeny technikou.

Jen na parkovišti za Thermalem není tak živo, jako v minulých letech. „Nafukovací kino jsme letos nahradili sálem v rekonstruovaném Národním domě,“ vysvětlil Lintimer. „Nemělo svoji promítačku a také ne zcela správný zvuk. Navíc kapacita nového sálu je vyšší, než nabízelo kino nafukovací,“ shrnul s tím, že na původním místě bude koutek pro děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám