Hlavní obsah

Festival získal od Karlovarského kraje milióny navíc

Právo, vor
KARLOVY VARY

Mimořádný příspěvek tří miliónů korun se rozhodl v letošním roce poskytnout Karlovarský kraj (KK) na pořádání jubilejního 50. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech. Dohromady tak kraj letos přispěje jubilujícímu festivalu částkou 7 miliónů korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

”Jedná se o 50. ročník festivalu, a proto se na nás organizátoři obrátili s žádostí o finanční příspěvek na pořádání akcí, které jsou spojené s jubileem,“ uvedl karlovarský hejtman Martin Havel (ČSSD). „Díky daru získá kraj výbornou reklamu,“ dodal.

„Bude prezentován náš projekt Živý kraj a za nižší peníze se dostáváme na úroveň komerčních partnerů festivalu,“ doplnil krajský radní Petr Šindelář (ODS).

Webový portál Živý kraj určený pro podporu turistického ruchu s informacemi o zajímavých místech a službách v regionu, bude mít díky tomu například svoji prezentaci ve Festivalových novinách. Ve vnitřním TV okruhu bude uváděno prezentační video a propagační materiály Živého kraje budou k dispozici ve všech festivalových vozech.

Loni kraj poskytl festivalu 3,5 miliónu korun. Karlovy Vary navíc přispějí letos festivalu osmi milióny korun, což je stejně vysoká částka jako v roce 2014. „Festival nás o navýšení příspěvku nežádal,“ uvedl k tomu tamní primátor Petr Kulhánek (KOA).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám