Hlavní obsah

V karlovarském stanovém městečku již stojí pokladna

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadní novinkou letošního 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je zřízení pokladny se vstupenkami na filmové projekce přímo ve stanovém městečku na přírodním koupališti Rolava v karlovarské městské čtvrti Rybáře. Baťůžkáři tak již nebudou muset brzy ráno vstávat, aby si pro lístky dojeli do pokladen před Thermalem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko má pokladnu.

Článek

„Zavedením festivalové pokladny ve stanovém městečku na Rolavě vyřešíme naráz několik problémů, s kterými jsme se dosud potýkali,“ uvedl Petr Masák, ředitel městské společnosti Citicentrum, která má koupaliště Rolavu se stanovým městečkem na starosti. „Baťůžkáři nebudou muset vstávat tak brzy, aby stihli předprodej vstupenek v pokladnách u Thermalu. Tím pádem odpadne problém s malou kapacitou ranních festivalových autobusových spojů, na kterou si někteří v minulosti stěžovali,“ pokračoval Masák.

Předmětem kritiky byly také v souvislosti s ranním brzkým stáváním plné sprchy, zejména pak dámské. „Když se chtěly všechny slečny ráno vysprchovat, než vyrazily do města, tak se občas stávalo, že jsme měli přechodně od půl sedmé do sedmi málo teplé vody,“ popisoval Masák. „Díky tomu, že si budou moci baťůžkáři koupit vstupenky přímo ve stanovém městečku, budou mít pak dost času se vysprchovat průběžně během dopoledne, než odjedou na projekci filmů,“ konstatoval Masák.

Kapacita neomezená

Stanové městečko otvírá své brány již ve čtvrtek 3. července v 15 hodin. „Kapacita je neomezená, takže není třeba si dopředu rezervovat místa,“ doplnil Masák. Novinky nabídne i zázemí stanového městečka. Nonstop bude opět otevřené občerstvení. „Oproti minulým letům se chystáme letos prodávat rovněž americké mini koblížky a také pizzu,“ uvedl provozovatel stánku Václav Zápotočný s tím, že na snídaně bude jako každý rok k dispozici například müsli s jogurtem, sladké pečivo, ohřívaný párek nebo míchaná vajíčka.

„Přes den bude určitě pokaždé guláš a polévka. K tomu navíc budeme grilovat steaky nebo připravíme další jídla, jako například halušky. Od pokladny ve stanovém městečku si slibujeme, že o občerstvení bude větší zájem. Ne všichni hned ráno odjedou na snídani nebo oběd do města,“ uvedl Zápotočný, který se chystá čepovat čtyři druhy klasického deseti až dvanáctistupňového piva.

Pořadatelé očekávají, že do stanového městečka přijede jako v minulých letech do sedmi set stanů kolem dvou tisíc lidí. Připraven je i kulturní program. „V sobotu 5. července se zde uskuteční koncert karlovarských rockových legend Cody a Atomicu. Skladby z filmů, muzikálů a od Edith Piaf zahraje ve středu 9. července kapela Forte Band JPŠ,“ uvedl Zápotočný. V areálu Rolavy jsou k dispozici i rakety, míčky na tenis nebo beachvolejbalové hřiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám