Hlavní obsah

Počasí festivalu přeje, po víkendu se ale ochladí

Právo, Rudolf Voleman

Dopoledne spíše oblačno či přechodně polojasno, odpoledne místy přeháňky nebo bouřky při teplotách mezi 22 až 28 stupni nad nulou a večer opět bez srážek. To je ve stručnosti předpověď počasí, na které se mohou přichystat návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o tomto víkendu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Počasí zatím vychází.

Článek

„Karlovarský kraj má smůlu, na rozdíl od ostatních částí republiky, že se tu bude vlnit studená fronta. Je to škoda, protože všude jinde v republice bude o víkendu o něco lepší počasí než v Karlových Varech,“ uvedl Rudolf Kovařík, meteorolog ze Šindelové v Krušných horách.

I tak ale nebude počasí v úvodních dnech festivalu nikterak špatné, zejména pak ve srovnání s některými minulými roky, kdy úvod festivalu doslova propršel.

Má být totiž teplo, nikoliv vedro, přičemž na některých místech regionu může idylku trochu pokazit přeháňka nebo buřina. „Případné bouřky mohou v sobotu přinést objem srážek maximálně do 15 mm a v neděli do 20 mm,“ uvedl Kovařík, podle kterého lze déšť očekávat spíše v sobotu odpoledne.

Určitý zlom v počasí má přijít v pondělí, kdy mají klesnout teploty mezi 19 až 23 stupně.

„Asi nejchladněji bude v úterý, kdy by ráno mohlo být jen něco kolem 10 stupňů a přes den mezi 18 a 22 stupni,“ podotkl Kovařík. Ve středu a ve čtvrtek se mají teploty opět zvednout na 20 až 22 stupňů. „Odpoledne lze v těchto dnech čekat přeháňky jen ojediněle,“ uzavřel meteorolog.

Reklama

Výběr článků

Načítám