Hlavní obsah

Karlovarský festival končí, jeho ozvěny právě v Praze, Brně a na internetu začínají

Novinky, Lucie Sieglová

49. ročník mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pozvolna končí, a tak se již tradičně některé z filmů stěhují za hranice karlovarských promítacích sálů. Šary Vary, v nichž uvidíte výběr toho nejlepšího z festivalové přehlídky, se konají ve dnech 12. - 19. července. Ten, kdo do kina zajít nestíhá, může využít on-line služby.

Nabídka snímku z Karlových Varů se stěhuje z lázeňského města. Začínají Šary Vary.

Článek

Pražská kina Aero a Světozor jsou již tradicí, po letech je možné filmy z festivalu vidět také v Brně, konkrétně v kině Scala, jež obnovilo svou činnost v říjnu loňského roku, a novinkou je možnost zhlédnout selekci pěti snímků (Cesta ven, Ida, Olga, Fair Play a Walesa: Člověk naděje) rovněž na internetu.

Internetový portál Aerovod totiž spouští Ozvěny online.

Ceny vstupenek do kin se pohybují v rozmezí 110-120 Kč, u online verze je cena 60 Kč za stream.

Ozvěny začínají v kinech v sobotu 12. července, a to je rovněž novinkou, přímým přenosem slavnostního zakončení karlovarského festivalu z hotelu Thermal a na něj navazující projekcí zakončovacího filmu festivalu Divoké historky (k paralelní projekci Divokých historek se ten večer připojí na tři desítky dalších českých kin).

Pro diváky je připraveno celkem 33 filmů napříč žánry i soutěžními kategoriemi, české bude zastupovat například již zmíněné Fair Play, dále druhý český snímek z hlavní soutěže Díra u Hanušovic či komedie Parádně pokecal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám