Hlavní obsah

Počasí festivalu přeje, po víkendu se ale ochladí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopoledne spíše oblačno či přechodně polojasno, odpoledne místy přeháňky nebo bouřky při teplotách mezi 22 až 28 stupni nad nulou a večer opět bez srážek. To je ve stručnosti předpověď počasí, na které se mohou přichystat návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech o tomto víkendu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Počasí zatím vychází.

Článek

„Karlovarský kraj má smůlu, na rozdíl od ostatních částí republiky, že se tu bude vlnit studená fronta. Je to škoda, protože všude jinde v republice bude o víkendu o něco lepší počasí než v Karlových Varech,“ uvedl Rudolf Kovařík, meteorolog ze Šindelové v Krušných horách.

I tak ale nebude počasí v úvodních dnech festivalu nikterak špatné, zejména pak ve srovnání s některými minulými roky, kdy úvod festivalu doslova propršel.

Má být totiž teplo, nikoliv vedro, přičemž na některých místech regionu může idylku trochu pokazit přeháňka nebo buřina. „Případné bouřky mohou v sobotu přinést objem srážek maximálně do 15 mm a v neděli do 20 mm,“ uvedl Kovařík, podle kterého lze déšť očekávat spíše v sobotu odpoledne.

Určitý zlom v počasí má přijít v pondělí, kdy mají klesnout teploty mezi 19 až 23 stupně.

„Asi nejchladněji bude v úterý, kdy by ráno mohlo být jen něco kolem 10 stupňů a přes den mezi 18 a 22 stupni,“ podotkl Kovařík. Ve středu a ve čtvrtek se mají teploty opět zvednout na 20 až 22 stupňů. „Odpoledne lze v těchto dnech čekat přeháňky jen ojediněle,“ uzavřel meteorolog.

Reklama

Výběr článků

Načítám