Hlavní obsah

Novozélanďané natočili reality show o upírech líných mýt nádobí

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílený námět bezesporu unese popis, ve kterém se spojují slova upír a realita. Smysl pro humor se ostatně očekává od všech, kteří se film o upírech, uzpůsobených jednadvacátému století, chystají zhlédnout. Stojí za ním režisérské, scenáristické a v tomto případě i herecké duo Taika Waititi a Jamaine Clement. Snímek Co děláme v temnotách se opakovaně dostal do první desítky Divácké ceny Práva.

Foto: KVIFF

Parta filmu Co děláme v temnotách

Článek

Ač zařazen do sekce půlnočních filmů, méně otrlý divák nemusí mít obavy z případného mrazení v zádech, které by u pozdně nočního filmu se čtyřmi upíry v hlavní roli (Petyr, Viago, Deacon a Vladislav, později k nim přibude ještě Nick a člověk Stu) předpokládal.

Od počáteční scény, kdy Viago vysune ruku z rakve, aby mohl zamáčknout digitální budík, přes diskuse, co na sebe na tah po barech, až po snahu proniknout do tajů moderních technologií divák, v této chvíli již prost obav z hororového tématu, očekává další a další dávky humoru. A dostává se mu jich bohatě.

Foto: KVIFF

Co děláme v temnotách

Lehký vizuální šok vzbudí snad jen pohled na Petyra, nejstaršího z party, na němž už je věk trochu znát.

Vtipná je rovněž forma. Snímek je, jak již bylo zmíněno, natočen jakousi „dokumentární“ formou, „upíři“ komunikují s kameramanem a popisují svůj (ne)život.

Navzdory tématu a – abychom tak řekli – stavu aktérů však filmu živost rozhodně nechybí, zakousne se do vás a nepustí celých šestaosmdesát minut, jež tato podívaná trvá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám