Hlavní obsah

Hvězda Jurského parku dorazila do Varů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek odpoledne dorazila na karlovarský filmový festival Laura Dernová. Před hotelem Pupp na ni čekal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dernová se zdraví s fanoušky po svém přijezdu Do Varů.

Článek

Při příležitosti její návštěvy bude slavnostně uveden, dnes již kultovní film Davida Lynche Zběsilost v srdci, v němž herečka vytvořila ústřední pár společně s Nicolasem Cagem. Film získal na MFF v Cannes 1990 Zlatou palmu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Bartoška zdraví Lauru Dernovou po přijezdu Do Varů.

V současné době můžeme Lauru Dernovou vidět v kinech ve filmu Hvězdy nám nepřály.

Herečka se vedle filmařských povinností ve čtvrtek v noci zúčastní také natáčení pořadu Na plovárně, kde ji bude v karlovarském divadle zpovídat Marek Eben.

Foto: ČTK

Laura Dernová

V roce 1993 jí širokou diváckou popularitu přinesla hlavní úloha v kasovním trháku Stevena Spielberga Jurský park, vzápětí se objevuje po boku Kevina Costnera v dramatu Clinta Eastwooda Dokonalý svět, kritika ocenila její výkon ve filmu Feťačka režiséra Alexandra Paynea.

Laura Elizabeth Dernová

  • narodila se v únoru 1967
  • je americká herečka, režisérka a filmová producentka
  • pochází ze známé herecké rodiny, jejím otcem je Bruce Dern a matkou Diane Laddová
  • kariéru začala v roce 1973, již od jejího počátku v 80. letech měla šanci pracovat s předními americkými režiséry. Dvakrát třeba pracovala s Davidem Lynchem na filmech Modrý samet (Blue Velvet, 1986) a právě Zběsilosti v srdci (Wild at Heart, 1990)
  • za úlohu ve filmu Popínavá růže (Rambling Rose, 1991) si odnesla nominace na Oscara a Zlatý glóbus
  • mezi její nejznámější role patří paleobotanička Ellie Sattlerová, kterou ztvárnila ve filmu Jurský park (1993) a Jurský park 3 (2001)

Reklama

Výběr článků

Načítám