Hlavní obsah

Gibson si ve Varech přidal svíčkovou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční české jídlo - svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem - americké filmové hvězdě Melu Gibsonovi na slavnostní večeři v Zrcadlovém sále Grandhotelu Pupp v Karlových Varech natolik zachutnalo, že si nechal dolít omáčku a přidat knedlíky. A to se předtím podával předkrm v podobě paštiky z kachních jater s višněmi a červenou řepou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dobrý den, tak jsem tady, jako by říkal výraz Gibsonovy tváře.

Článek

„To, že si nechal dolít omáčku, je pro mě a celou kuchyň čest, považujeme si to,“ pochvaloval si šéfkuchař GH Pupp Radek Kotlán sobotního hosta.

„Pochutnal si beze zbytků v podstatě na všem, co jsme mu servírovali, přičemž hlavním chodem byla do růžova pečená hovězí svíčková na smetaně s brusinkami a čtyřmi karlovarskými knedlíky,“ pokračoval.

Na začátku dostalo asi čtyřicet hostů slavnostní večeře, která byla pořádána na počest Gibsona a rovněž bývalého polského prezidenta a nositele Nobelovy ceny míru Lecha Walesy, drink na přivítanou.

Obě dvě hvězdy festivalu seděly u stolu s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou, který v úvodu všechny přivítal. „Pak si vzal slovo exprezident Walesa, který se pustil do hodnocení dějin, proč je na festivalu, jak hodnotí svoji roli, a co se vše seběhlo od doby, kdy byl prezidentem. Proslov měl optimistickou tečku s vyhlídkou na lepší zítřky,“ konstatoval Kulhánek.

„Jednoznačně největším jeho zážitkem bylo pro Gibsona setkání s více než třemi tisíci diváky v letním kině. Nádherně si pobyt užíval,“ popisoval karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA), který byl rovněž hostem slavnostní večeře a s Gibsonem si krátce popovídal.

„Vůbec nemohl pochopit, prý je to mimo dosah jeho chápání, že přišlo do letňáku na 35 let starý film tolik diváků. To jej naprosto dostalo,“ dodal primátor.

Držitel dvou Oscarů a Zlatého Glóbu přiletěl na karlovarské mezinárodní letiště v pátek po poledni a měl s sebou jen větší kufr, pět obleků a menší tašku. Odcestoval v neděli po poledni, přičemž se vracel na natáčení nového filmu do Nového Mexika.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám