Hlavní obsah

Francouzská herečka Fanny Ardantová: Ve filmu mě zajímá moment, kdy končí láska

Novinky, Lucie Sieglová

Francouzská herečka Fanny Ardantová dorazila na filmový festival nikoli jako herečka, ale jako autorka a režisérka. V Karlových Varech představila svůj film Naléhavé rytmy (Cadences obstinées).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanny Ardantová na tiskové konferenci v Karlových Varech

Článek

„Ve svém filmu jsem se chtěla zabývat tématem lásky, jak láska vzniká, jak probíhá, a především momentem, kdy láska končí,“ říká Ardantová k snímku Naléhavé rytmy, jenž zobrazuje vztah mezi architektem Furiem a jeho výbušnou ženou Margot.

Ta kvůli manželovi přerušila kariéru violoncellistky a nyní se kvůli jeho vytížení cítí opuštěná.

Název snímků odkazuje ke třem druhům rytmů, kterými se autorka zabývá. „Ve filmu se mísí rytmus tlukotu srdce, rytmy hudební a rytmus práce.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanny Ardantová pózuje novinářům.

Impulzivnost Margot odkazuje k rysům některých žen, které Ardantová ztvárnila coby herečka ve svých filmech. Vášeň jí nechybí ani mimo světla reflektorů.

„Jsem velmi impulzivní, proto mám ráda herecké řemeslo. Herectví, stejně jako režie, jsou řemesla založená na vášni,“ říká.

Ardantová se proslavila díky spolupráci s režisérem a později také jejím životním partnerem Françoisem Truffautem. „Byl prvním z velkých režisérů, který mi věřil. Jeho stopa ve mně navždy zůstane.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám