Hlavní obsah

Karlovarské pokladny se otevřely, lidé přišli do fronty na lístky po čtvrté hodině ranní

Právo, Rudolf Voleman

Pokladny 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se v Thermalu otevřely ve čtvrtek v 9 hodin ráno. První filmoví fanoušci přišli čekat do fronty již ve 4.20 hod. Zájem o vstupenky měly stovky filmových nadšenců.

Karlovy Vary - fronta před pokladnouVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Stáli jsme před hlavní pokladnou už ve 4.20 hodin ráno,“ uvedl student z Prahy Dalibor. „Spali jsme jen dvě hodiny a vyrazili pro vstupenky, protože jsme chtěli být první,“ dodal jeho kamarád Petr. Oba jsou po dobu festivalu ubytováni v Karlových Varech u babičky.

„Moc příjemné to nebylo, byla docela zima,“ posteskl si Dalibor, který se ale paradoxně nejvíce těší na projekci filmu s názvem Zima. „Navrhoval jsem, že se zahřejeme rumem, ale žádný nebyl k mání,“ popisoval Petr.

V pět ráno přišla k pokladnám v Thermalu zubní lékařka z Karlových Varů Veronika. „Na každý den mám vybrané tři filmy,“ prozradila. „Netuším, co mě čeká,“ uvedla na otázku, na který z vybraných filmů se nejvíce těší. „Na festivalová filmová představení chodím patnáct let a většinou jsem překvapená,“ nechtěla dopředu hodnotit, který film bude letos tím nejlepším.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Lístky chtěly stovky lidí.

Honza je student z Karlových Varů a rodina jej vybrala jako bojovníka do fronty proto, že má jako jediný volno. „Ostatní musí do práce, takže se chystám nakoupit lístky nejenom pro sebe, ale i pro sestru a kámoše,“ uvedl Honza.

V rámci festivalu má být uvedeno zhruba 190 celovečerních filmů a další desítky dokumentů. První filmová představení jsou na programu již v pátek půl hodiny po poledni v Malém sále, v Kinosále B v Thermalu a v kině Čas. Slavnostní otevření festivalu proběhne tradičně od sedmi večer ve Velkém sále Thermalu, tentokrát projekcí filmu I Origins.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám