Hlavní obsah

Kuchaři z Puppu pro hosty na závěr festivalu připravili krocana i meruňkové knedlíky

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po závěrečné festivalové party se musí každý host už těšit na další ročník filmového festivalu - to je krédo, s kterým připravuje devadesátičlenný personál Grandhotelu Pupp v Karlových Varech závěrečnou party. Ta se uskuteční v noci na neděli po vyhlášení výsledků letošního 49. ročníku festivalu. Podávat se budou desítky chodů, třeba krocan a meruňkové knedlíky sypané perníkem.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kuchařka GH Pupp Magda připravuje studenou kuchyni.

Článek

„Je to poslední večer na festivalu a my si na něm dáváme zvlášť záležet, aby dojmy byly co nejlepší. Chceme, aby se hosté festivalu na jeho závěr těšili již na další ročník,“ uvedl provozní náměstek GH Pupp Richard Lhoták.

„Jsme připraveni tu zůstat s posledním hostem závěrečné party třeba do osmi do rána,“ dodal náměstek.

Hlavní dění závěrečné party bude opět probíhat ve Slavnostním sále, kde bude připravena studená a teplá kuchyně. „Připravíme například nadívaného krocana telecí pěnou a kousky telecího jazyka s bylinkami a želé z vinné révy,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Radek Kotlán.

Podávat se bude i krůta a roštěnec

Hosté si ale budou moci pochutnat i na šlehaném kozím sýru s pórkem a pečenými vlašskými ořechy v medu či na cibulovém koláči s listy špenátu. Z hlavních jídel se bude podávat dušený hovězí roštěnec s vejci, šunkou a nakládanou okurkou či dušené krůtí prso se zázvorem, sušenými rajčaty a pečenými brambory.

Na Rendez-vous najdou hosté saláty, například s tuňákem, olivami a bazalkami nebo trhané listy salátu s grilovaným kuřecím masem a parmezánem.

„Budeme zde rovněž krájet maso, kupříkladu zauzenou šunku od kosti. Palačinky zde budeme péct s medem,“ uvedl šéfkuchař. Tradičně největší zájem očekávají kuchaři na zahrádce hotelu, kde bude umístěn grilovací tál.

 Biftečky z hovězího na grilu

Grilovat se bude hovězí pupek a biftečky z mletého hovězího masa. „Na obří pánvi budeme připravovat strapačky s kyselým zelím a pečenou slaninou,“ doplnil Kotlán s tím, že zahrádka bude patřit rovněž sladkému.

„Připravíme ovocné knedlíky s meruňkami a strouhaným perníkem a pečené vafle s mačkaným ovocem. Chybět nebude ani ovocná smetanová zmrzlina,“ uvedl šéfkuchař.

V Zrcadlovém sále se bude podávat například pečená vepřová kotleta s pivním zelím. „V nabídce bude ovšem i variace českých sýrů nebo i pečené lívance s povidly,“ upřesnil Kotlán, podle kterého sladkou tečku najdou hosté party v Malé Dvoraně.

„Cukráři se chystají na větrníky s karamelovou šlehačkou, čokoládové špičky s vaječným likérem, čokoládovou roládu s třešněmi nebo punčové koule,“ uvedl šéfkuchař. Ovocný salát bude provoněný rumem, mandlovým sirupem a mandlemi.

Nejvíce se vypije vody

„Očekáváme, že se do soboty zlepší počasí, takže se opět zvýší zájem o nápoje,“ uvedl Lhoták, podle kterého se na party vždy nejvíce vypije obyčejné vody. „Máme ale připravené i pivo Lobkowicz a víno Marcinčák,“ uvedl náměstek.

„Kdyby to ale některému z hostů nestačilo, může si pořídit například francouzské šampaňské nebo některou z mnoha druhů whisky,“ uzavřel Lhoták.

Reklama

Výběr článků

Načítám