Hlavní obsah

Večer města na festivalu roztančil kino

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společný koncert hudby legendární britské rockové kapely Electric Light Orchestra (ELO) představenou jejím kytaristou a zpěvákem Philem Batesem v doprovodu Karlovarského symfonického orchestru (KSO) pod taktovkou Oty Balage roztančil ve středu v letním kině při slavnostním Večeru města na karlovarském filmovém festivalu bezmála tři tisíce diváků.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Společná koncert ELO a KSO v karlovarském letním kině na filmovém festivalu.

Článek

„Zrovna jsem odeslal děkovné esemesky našemu symfonickému orchestru,“ uvedl bezprostředně po skončení koncertu karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA).

„Opravdu se mi líbilo, jaký repertoár kapela s orchestrem vybrali. Muselo se to díky tomu líbit všem od 18 do sta let,“ pochvaloval si primátor. „Vždyť na závěr stál celý letňák na nohou,“ dodal.

Koncert začal v sedm večer, kdy se nejdříve v hodinovém představení objevila na pódiu osmičlenná kapela Workshop and More složená výhradně z top muzikantů, kteří hrají ve známých hudebních formacích, například s Karlem Gottem nebo v Pražském výběru.

V sestavě nechyběl ani karlovarský Milan Krajíc, jak jinak, se saxofony. Hosty kapely byly skvostné zpěvačky Dasha a černošská celosvětově uznávaná hvězda Freda A. Goodlett.

Zhruba po půl hodině začalo krápat, ale počasí nakonec bylo milosrdné, protože po několika minutách se vyčasilo. Krátce po osmé hodině večer nastoupily na pódium hlavní hvězdy večera. Potupně dostávaly do varu obecenstvo, které se stále více stahovalo do kotle k pódiu.

Vrchol přišel na závěr s osvědčenými hity Don´t Bring Me Down, Hold On Tight nebo Xanadu. Diváci si frenetickým potleskem vyžádali dvakrát návrat muzikantů na pódium. Koncert skončil po zhruba dvou a půl hodinách před půl jedenáctou večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám