Hlavní obsah

Maruna hledá ženicha v díře. Nová ukázka z Krobotovy načernalé komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Ospalá Díra u Hanušovic je plná svérázných figurek a žen zoufale hledajících partnera. Režisér Miroslav Krobot tam umístil svou načernalou komedii.

Upoutávka na film Díra u HanušovicVideo: EvolutionsFilm

 
Článek

Učitelka němčiny a hospodská Maruna (Tatiana Vilhelmová) si v příšerné díře nemůže nikoho najít. Podivínský starosta (Ivan Trojan) jen čeká na posedu na svého jelena, naivní Olin (Jaroslav Plesl) je okolím považován za neškodného vesnického blázna a klempíř Kódl (Lukáš Latiňák) se honí za každou sukní. Navíc má Maruna na krku panovačnou matku (Johanna Tesařová), sestra Jaruna raději prchá s postarším Němcem do Mnichova.

Miroslav Krobot do svého filmového debutu obsadil vedle Tatiany Vilhelmové Ivana Trojana, Lenku Krobotovou, Jaroslava Plesla, Johannu Tesařovou, Simonu Babčákovou, Lukáše Latináka, Hynka Čermáka nebo Davida Novotného.

Do kin vstoupí oficiálně až 24. července, ale návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kam byl film vybrán do hlavní soutěže, mohou snímek vidět v předstihu. Protože se odehrává na Jesenicku, Krobot donutil pražské herce, aby pořádně nastudovali nářečí. Největším lákadlem filmu bude zřejmě suchý krobotovský humor.

„Humor je pro mě nezbytnou součástí díla. Mám rád humor, který netrčí v podtitulu jako zadání, ale je zdánlivě samozřejmý a nenápadný, humor, který dokáže být na hraně tragického, provokuje mozkové buňky a hravost,“ říká Miroslav Krobot.

Reklama

Výběr článků

Načítám