Hlavní obsah

Déšť baťůžkáře z festivalu nevyhnal

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ranní teploty pouze kolem deseti stupňů a vytrvalý déšť trápil celou noc na středu baťůžkáře ve stanovém městečku na koupališti Rolava. Od pokračování v pobytu na karlovarském filmovém festivalu ale nepřízeň počasí málokoho odradila.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Někteří obyvatelé stanového městečka byli vybaveni deštníky, takže jim déšť vůbec nevadil.

Článek

„Pršelo hustě celou noc,“ popisovala studentka Michaela Nerudová z České Třebové, která je na festivalu od jeho začátku.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

V dešti bylo nepříjemné i balení stanů.

„Leje v kuse už strašně dlouho. Lepší by bylo, kdyby se to vypršelo naráz v nějaké bouřce, a pak byl klid,“ kroutila nevěřícně hlavou pod deštníkem její kamarádka Kateřina Přívratská. „Přes nepřízeň počasí tu ale zůstáváme dál,“ dodala.

Mají jednoduchý recept, jak čelit nepřízni počasí. „Musíme si na dnešek naplánovat hodně filmů, abychom mohly být celý den pod střechou,“ uvedla další z trojice kamarádek z České Třebové Zuzana Peřinová.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Baťůžkáři byli připravení.

„A hlavně zároveň budeme v kině v teple,“ dodala Kateřina. „Mám trochu mokré nohy. Ve stanu jsem nezmokla, ale jak jsem pak chodila ve vlhké trávě ve stanovém městečku, tak se mi namočily boty,“ ukazovala Michaela. „Nejsme ale z cukru,“ dodala s pevným odhodláním zůstat do konce festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám