Hlavní obsah

Při čekání na filmy divák hlady ani žízní u Thermalu nestrádá

Právo, Rudolf Voleman

Hlady a žízní divák při čekání mezi jednotlivými filmovými projekcemi v okolí srdce festivalu Thermalu rozhodně nestrádá. K dispozici je tu celá řada již tradičních občerstvení včetně mimořádně oblíbené bageterie, ale také novinky - třeba sushi bar nebo občerstvení s čerstvými těstovinami. Žíznící fanoušek filmů najde okolo Thermalu nejméně sedm výčepů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Po filmech se musí diváci vydatně najíst.

Článek

„Nabízíme tři druhy sushi. S okurkou za 99 korun a pak s krevetami a lososem, které jsou o dvacet korun dražší,“ prozradila prodavačka občerstvení vybudovaného pod Thermalem Petra, která připravuje sushi se svými asijskými kolegy.

Hned vedle provozovny má své prodejní místo stánek s těstovinovými pokrmy. Zde je možné se zasytit například zapečeným chlebem nebo třeba pastou s houbovou omáčkou. Ceny za porci se pohybují kolem sta korun.

Už na první pohled je ale podle návalu vidět, že největší zájem je jako v minulých letech o nabídku bageterie.

„Přestože jsme letos rozšířili stánek o další dvě pokladny, tak to očividně zcela nestačí,“ ukazoval Petr Gráfik, který má občerstvení na starosti. „Jen v sobotu v podvečer jsme byli na dvou stech procentech tržby, které jsme vloni zaznamenali za celý den jako maximální. Příští rok se budeme muset zřejmě ještě rozrůst do strany,“ pochvaloval si.

Bageterie nabízí sezónní menu jako ve všech svých dvaceti pobočkách v republice. „Navíc tu ale máme v nabídce steakovou bagetu za 149 korun,“ uvedl Gráfik s tím, že si na jejich přípravu najali nejlepší kuchaře. „Také podáváme šampaňské, například v podobě koktejlu Rossini s jahodovým sorbentem,“ dodal provozovatel.

Vion Catering má zase stánek hned pod Velkým sálem Thermalu. „Nabízíme letos větší kolekci piv, takže točíme i kvasnicové nebo černé pivo,“ uvedl majitel občerstvení Zoltán Javorka, který připustil, že musel kvůli nárůstu cen surovin letos o zhruba pět procent navýšit ceny. „Nabídka je tradiční, to znamená třeba klobása za šedesát a steak deset deka za padesát korun,“ prozradil.

Daří se také festivalovému partnerovi - pivovaru. V okolí Thermalu má rozmístěno v různých občerstveních nejméně sedm výčepů. „Největší zájem je o prémiovou dvanáctku. Denně natočíme tisíce piv. Počasí tomu přeje,“ uzavřel jeden z výčepních.

Reklama

Výběr článků

Načítám