Hlavní obsah

Vary dobyla veselá prasátka

Novinky, Lenka Hloušková

Jsou všude. Jsou černá i barevná. Veselá. Hravá. Zvládne je nakreslit i dítě. Filmový festival v Karlových Varech letos dobyla prasátka. Stala se oficiální tváří 49. ročníku a pobavila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Veselá prasátka bodují.

Článek

Autorem návrhu je už tradičně Studio Najbrt. I letos zaujalo. Prasátko vzniklo spojením číslic čtyři a devět kreslených jedním tahem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zasedání Vlády ČR. Na snímku premier Bohuslav Sobotka a ministr financí Andrej Babiš.

„Jsem rád, že lidi reagují, že návrh provokuje. A je na nich, jestli se jim líbí, jestli ho přijímají, nebo zda si dokonce vytvářejí vlastní varianty. Každý rok se snažíme o jinou zprávu, odlišné emoce. A zatím to návštěvníky, zdá se, baví,“ řekl Festivalovému deníku Aleš Najbrt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prasátka se stala oficiálním symbolem 49. ročníku fimového festivalu.

A ti, co již přijeli do Varů, mu dávají zapravdu. Festivalové obchůdky - na kolonádě a v Thermalu - vzali útokem. Prodavačky se v pátek hodně naběhaly.

Velký zájem byl tradičně o bílé hrnečky, které jsou letos ve třech variantách potisku: prasátka malá, prasátka velká a prasátka malá barevná. Právě ty poslední jdou na odbyt nejvíce. Za kus dá zájemce rovnou stokorunu.

Ten, kdo chce prasátko na tričku, si musí připravit dvě stě korun v případě dětského a 350 Kč zaplatí za dospělé. Z menších suvenýrů bodovaly plátěné tašky, za 150 Kč, či obyčejné tužky za dvacetikorunu.

K dostání jsou dále za pár desetikorun například tkaničky, zapalovače a bonbóny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obchod se suvenýry je přímo v podchodu hotelu Thermal.

„Nezastavíme se. Zájem o zboží je obrovský,“ shodla se obsluha obchůdku v Thermalu. Veselá prasátka zkrátka dobyla festival!

Reklama

Výběr článků

Načítám