Hlavní obsah

Rocker Polívka: Opustíme rodiny a jdeme do toho

Novinky, Stanislav Dvořák

Už 11. července přijde do kin hudební komedie Revival. V Karlových Varech ji představili Bolek Polívka, Karel Heřmánek, Marián Geišberg, Miroslav Krobot, režisérka Alice Nellis a producent Rudolf Biermann.

EXKLUZIVNĚ: Kalhotky fanynek i holý zadek. Komedie Revival je o rockenrollu

 
Článek

„Opustíme rodiny a jdeme do toho,” žertoval Polívka v reakci na otázku, zda se svou filmovou skupinou budou vystupovat i po natáčení.

„On nosil basovou kytaru pověšenou jako foťák,” zavzpomínala s úsměvem režisérka Alice Nellis, která komedii natáčela ve vysokém stupni těhotenství a všichni prý na ní byli strašně hodní.

„Je výborná režisérka a také dramaturgické zlomy jsou velice vhodně umístěné, vždy, když hrozilo, že by to bylo zdlouhavé, tak se něco stalo,” pochvaloval si Marián Geišberg, který hraje zpěváka rockové skupiny Smoke.

Každý z nás rockerem

Geišberg vzpomínal: ”Každý z nás měl někdy rockovou skupinu, nebo to alespoň zkoušel na dvoře. Když se k nám poprvé dostal bigbít na vinylech, pašovalo se to, pamatuju si tu atmosféru, když začala být frekventovaná slova jako Beatles a Rolling Stones. My jsme měli kapelu Fantasmatikum.”

”Já jsem začal v kapele Kohútek, ale pak si paní učitelka všimla, že neotvírám hubu. Měl jsem sklon k bigbítu, ale nevyšlo to,” dodal Polívka. Na konkurzu do kapely totiž s kamarádem Zemánkem nedokázali sladit hlasy.

Ke vzniku filmu podle producenta Biermanna přispěla historka, kterou mu vyprávěl Karel Gott o skupině značně stárnoucích rockerů Motorhead. Téma pak navrhnul Alici Nellis, která si to rozmýšlela a nakonec řekla ano.

„Máme s filmem plány i v zahraničí, rádi bychom film dodali do Toronta,” zmínil Biermann.

Hudbu, která má napodobovat rock 60. let, složil Jan Ponocný a vyjde i na soundtracku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám