Hlavní obsah

Hanbaté filmy na festivalu skončily

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Promítání hanbatých filmů v Letní scéně Karlovarského hudebního divadla (KHD) Pod Chebským mostem při filmových festivalech je definitivně minulostí. A to přesto, že se diváci na popůlnoční projekce líbezných němých filmů s erotickou tématikou z období začátků filmu stále vyptávají.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Letní scéna slouži především dětem.

Článek

„Našli se pitomci, kterým to vadilo,“ svěřil se šéf KHD Libor Balák.

„My jsme divadlo dětí a erotické filmy, i když se jedná o černobílé snímky z počátků kinematografie, prostě někomu na naší scéně, ačkoliv se jednalo o promítání po půlnoci pro dospělé, vadilo. Je to choulostivé a mohlo nás to jako divadlo dětí poškodit, takže jsme se definitivně rozhodli, že hanbaté filmy v naší scéně promítat již nebudeme,“ pokračoval Balák.

„Přitom se nás pořád lidé vyptávají a mají zájem o hanbaté filmy, protože se jim ty projekce líbily. Puritáni jim to zkazili,“ dodal Balák.

Diváci pod mostem

Nicméně letní scéna pod Chebským mostem má i tak co nabídnout. Odpoledne od 16 hodin jsou to hrané pohádky a večer pak většinou koncerty alternativní hudby.

„O víkendu tu s téměř třiceti členným souborem včetně vlastního orchestru, sólisty a sbory vystupovalo divadlo moderátora Jana Rosáka Dobřichovická divadelní společnost s komedií Světáci. Ansámbl byl tak početný, že jsme museli scénu přebudovat a tentokrát pod mostem seděli diváci. Museli jsme do divadla operativně dojet pro dalších sto dvacet židliček, aby si všichni diváci měli kam sednout, jak velký byl o představení zájem,“ popisoval Balák.

Lidové vstupné zůstává

Podobně vyprodaná jsou podle Baláka i dětská představení. O uplynulém víkendu uvedlo své pohádky divadlo Matěje Kopeckého. „Na závěr festivalu přijede divadlo Rolnička z Liberce,“ dodal Balák s tím, že vstupné na všechna představení je lidové.

„Na pohádky je vstup pro děti za 40 korun,“ upřesnil.

Na diváky ještě čeká rovněž řada zajímavých koncertů. Například ve středu si diváci užijí reggae se skupinou Kulturní Milan. Tradičně velký zájem bude zřejmě ve čtvrtek o místní obnovenou formaci Fish Flesh Field & Henry Dollar. Alternativní rock nabídne kapela Valium v pátek a v sobotu to rozbalí se stylem rock and gotic Meditime a poté místní pankáči Lagerbuegel.

Reklama

Výběr článků

Načítám