Hlavní obsah

Aeroport na Goethově vyhlídce táhne mladé

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky mladých návštěvníků karlovarského filmového festivalu končí večer celodenní putování po kinosálech v tanečním klubu Aeroport. Oproti minulým rokům se ale letos přestěhoval z někdejší Spořitelny na Divadelním náměstí v centru města do romantického prostředí Goethovy vyhlídky v lázeňských lesích nad Karlovými Vary.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aeroport letos obsadil rozhlednu.

Článek

„Ze soboty na neděli jsme měli asi osm set hostů a v noci na pondělí asi polovinu. Víkendy jsou prostě vždy návštěvnicky silnější,“ uvedl provozovatel taneční klubu Jiří Šebesta.

Otevírají tam ve 14 hodin, končí ve tři až v pět ráno podle zájmu lidí.

Hudební produkce tam denně začíná v deset hodin večer. „Kombinujeme živá vystoupení kapel a například zpěvaček s Dj,“ uvedl Šebesta.

Třeba v úterý je na programu vystoupení Petra Marka a Johany Švarcové, ve středu zahraje Dj Robot & Friends a na čtvrtek je naplánovaná Swingová tančírna, přičemž se předvede Malalata sound systém + Meckie Messer.

Ke klubu jezdí autobus

I když je vyhlídka na rozdíl od někdejší Spořitelny trochu z ruky, nikomu to vadit nemusí. Jezdí tam v noci zdarma pravidelná autobusová linka, přičemž první spoj jede od Thermalu v sedm večer a poslední zpět v půl čtvrté ráno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ten navíc zajíždí až ke stanovému městečku na koupališti Rolava. Všechny spoje linky staví rovněž na zastávce Na Vyhlídce.

Kdo nechce jet busem, může sejít po lesní pěšině zpět do centra pěšky. Posvítit si na to může lampiónem, který si lze v klubu koupit za čtyřicet korun.

Lze opékat špekáčky

Občerstvení v klubu je zajištěno. Nejvíce se pije rum, hodně jde i víno.

Kdo má hlad, má možnost si na ohni před Goethovou vyhlídkou opéct si vuřty. „Dva vuřty s chlebem, hořčicí a okurkou prodáváme za 45 korun. To pak vychází jeden špekáček na dvacku, což je myslím dobrá cena,“ uvedl Šebesta.

Foto: Milan Malíček, Právo

V Aeroportu jde na odbyt rum.

Podle něj nelze jednoznačně hodnotit, které prostory byly pro klub lepší, jestli Spořitelna nebo Goethova vyhlídka.

„Ta je na druhou stranu 620 metrů nad mořem, takže je tu o pár stupňů v noci méně, než v centru. Do Spořitelny se vešlo 600 až 700 lidí, sem tři sta. Museli jsme se proto usadit i do prostor okolo objektu. Kdyby začalo pršet, tak se pod bar postavený z lešení schová dalších tři sta lidí,“ uzavřel Šebesta.

Reklama

Výběr článků

Načítám