Hlavní obsah

Festival zakončí film o homosexuálním klavíristovi Liberace!

Letošní 48. ročník karlovarského festivalu zakončí v sobotu předpremiéra snímku Stevena Soderbergha Liberace! Režisér úspěšných Vedlejších účinků (2013) přišel s oslnivou výpravou do třpytivého světa showbyznysu. Film původně natočil pro HBO, v kinech se promítal už v soutěži na letošním canneském festivalu.

Foto: KVIFF

Liberace! ukončí 48. ročník karlovarského filmového festivalu.

Článek

Snímek je adaptací románu Scotta Thorsona a Alexe Thorleifsona a zachycuje téma tabuizované homosexuality v 70. letech minulého století.

Hlavním hrdinou je virtuózní klavírista a bavič Liberace, který byl ve své době okázalou hvězdou na pódiu i televizní obrazovce a také v soukromí si dopřával nákladné výstřednosti.

Foto: KVIFF

Michael Douglas a Matt Damon

V roce 1977 vstoupil do jeho života šestnáctiletý mladíček Scott Thorson, oficiálně nový osobní řidič etablované hvězdy, neoficiálně její milenec.

Navzdory čtyřicetiletému věkovému rozdílu spolu Scott a Liberace prožili několik let a právě ta se stala pro Soderbergha impulzem pro natočení výpravného snímku, do nějž obsadil své oblíbené herce Matta Damona a Michaela Douglase.

Reklama

Výběr článků

Načítám