Hlavní obsah

Gruzínský film si z Varů veze deset tisíc eur

Cenu Works in Progress 2013 a odměnu s ní spojenou: deset tisíc eur (zhruba 250 tis. Kč) si z Karlových Var odveze film gruzínského režiséra Levana Koguashvili. Oslovil nás svou jasnou vizí i humorem, zdůvodnila porota svůj verdikt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Na 48. MFF Karlovy Vary bylo letos představeno devatenáct projektů. Mezinárodní porota udělila cenu ve formě služeb od Barrandovského studia, které je partnerem ceny, nakonec snímku Blind dates (Brma Paemnebi) o čtyřicetiletém učiteli v Tbilisi, který stále žije s rodiči. Jeho matka jej stále obtěžuje tím, aby se konečně oženil.

„Všechny projekty byly jako schůzky naslepo. Tento film jsme vybrali pro režisérovu jasnou vizi, smysl pro humor a úžasně minimalistické herecké výkony při ztvárňování křehkosti lidských vztahů. Doufáme, že tato cena pomůže tvůrcům jejich projekt dokončit a vytvořit skvělý film,“ uvedla porota.

Cena Works in Progress probíhá každý rok. Producenti ve Varech představují nejnovější celovečerní projekty ze střední a východní Evropy.

Jednodenní prezentace pro mezinárodní distributory, nákupčí a festivalové dramaturgy nabízí výběr právě dokončených celovečerních filmů nebo filmů ve fázi post-produkce, jejichž premiéra je plánována po červenci 2013. Prezentace trvá osm minut. Je v ní také ukázka z díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám