Hlavní obsah

Travolta ve Varech uvedl svůj nejnovější snímek a zmizel

Novinky, Lenka Hloušková, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Herec John Travolta uvedl v sobotu pozdě večer ve Velkém sále hotelu Thermal nejnovější snímek, v němž hraje, Sezóna zabíjení (Killing Season). Vzal to pěkně zostra. Nejdříve se vyznal z toho, že je ve Varech rád, pak v několika větách shrnul, o čem film je, a za pět minut už mizel v zákulisí.

Foto: Milan Malíček, Právo

"Víte, že vás mám rád," vyznal se americký herec divákům v Thermalu.

Článek

„Děkuji vám, že jsem tady, vy víte, že vás mám rád,” vyznal se publiku ve zcela zaplněném kině.

Ve snímku režiséra Marka Stevena Johnsona se Travolta (Srb Emil Kovac) představí spolu s Robertem De Nirem (Američan Benjamin Ford) v rolích znepřátelených válečných veteránů, kteří si jdou kvůli nevyřízeným účtům z války v Bosně po krku.

Foto: Milan Malíček, Právo

John Travolta komunikuje s publikem v hotelu Thermal.

„Je to malý film pouze se dvěma postavami. Hrají v něm jen De Niro a já. Je to vlastně esej o válce,” naznačil Travolta děj s tím, že snímek není politický. „Je o válce, o tom, jak není účinná,” pokračoval.

Foto: KVIFF

Travolta si ve filmu zahrál vojáka.

Podle něj dění na plátně zachycuje mikrokosmos dvou bývalých vojáků, jimž na konec diváci porozumějí. „Je to těžký film. Je v něm i násilí, které však není samoúčelné,” doplnil.

Foto: Milan Malíček, Právo

John Travolta na pódie neztratil svůj pověstný úsměv, jinak byl velmi stručný.

Americká megastar jinak na pódiu strávila necelých pět minut. Odříkala proslov a poté, co zapózovala novinářům, zmizela v zákulisí. Před mikrofónem tak zůstal stát jen moderátor akce Marek Eben s překladatelkou.

„Netušili jsme, že hlavní hvězda to vezme takhle zkratkou, tak já zase jdu,” komentoval vše s profesionálním úsměvem.

Na předešlé tiskové konferenci Travolta uvedl, že ho scénář k Sezóně zabíjení zaujal proto, že mu umožnil vžít se do myšlenek lidí, kteří prošli válkou. „Já mám moc rád poselství, tu postavu, kterou hraju,” řekl mimo jiné.

Doposud není známo, zda bude snímek uváděn i v dalších českých kinech.

Reklama

Související témata:

Související články

Travolta přiletěl do Varů, festival začíná

Americký herec John Travolta přiletěl na karlovarský filmový festival, který v pátek začíná, nad ránem. Veřejnosti se však zatím neukázal, protože odpočívá...

Travolta se ve Varech přivítal s fanoušky

Americký herec John Travolta v Karlových Varech potvrdil v pátek v podvečer pověst příjemného muže a před hotelem Thermal se s nadšením přivítal s fanoušky....

Výběr článků

Načítám