Hlavní obsah

Hollandová i další v porotě ve Varech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který se bude konat od 28. června do 6. července, zveřejnili jména členů hlavní poroty. Ta bude posuzovat snímky vybrané do Mezinárodní soutěže celovečerních hraných filmů.

Foto: ČTK

Agnieszka Hollandová

Článek

Její prezidentkou bude polská režisérka a scenáristka Agnieszka Hollandová. Kromě ní ji budou tvořit český filmový distributor Ivo Andrle, umělecký ředitel filmového festivalu Tribeca Frédéric Boyer, ředitel izraelské filmotéky v Tel Avivu Alon Garbuz, peruánská režisérka, scenáristka a producentka Claudia Llosa, indická novinářka a filmová kritička Meenakshi Shedde a islandský filmový producent Sigurjon „Joni“ Sighvatsson.

Letošní festival otevře novinka režiséra Michela Gondryho Pěna dní. On sám ji přijede na festival uvést a přiveze s sebou i herečku Audrey Tautouovou.

Dalšími významnými hosty budou americký herec John Travolta, který uvede akční thriller Killing Season (2013), v němž se představí společně s Robertem De Nirem, dále režiséři Oliver Stone, Jerry Schatzberg, Paolo Sorrentino a Cary Fukunaga, herečka a režisérka Valeria Golinová nebo herec Julian Sands.

Reklama

Výběr článků

Načítám