Hlavní obsah

Oliver Stone si pochutnal na kachně s bramborovým knedlíkem a variací zelí

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pomalu pečené kachně s variací bílého a červeného zelí a s bramborovým knedlíkem se strouhaným perníkem si pochutnával americký režisér Oliver Stone v pátek při slavnostní večeři pořádané na jeho počest karlovarským filmovým festivalem v Grandrestaurantu v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oliver Stone

Článek

„Pochvaloval si zdařilou českou kuchyni. Jak bych to více popsal - vše bylo snězeno,“ uvedl vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták.

„Chutnal mu zejména pravý český bramborový knedlík. Překvapený byl z variace červeného a bílého zelí,“ pokračoval.

Ještě ale než si Stone spolu s manželi Bartoškovými u stolu a dalšími pozvanými hosty pochutnali na kachně, připravili jim kuchaři z luxusního karlovarského hotelu předkrm.

„Podávala se paštika z uzeného pstruha a želé z karotky,“ prozradil šéf kuchař GH Pupp Radek Kotlán.

„Po kachně přišel na řadu dezert v podobě pečené páje s malinami, což je v podstatě jakoby linecký koláč se žloutkovou pěnou a čerstvými malinami,“ dodal.

 Travolta byl srdečnější

Slavnostní večeře se zúčastnil mimo jiné hosty i hejtman Josef Novotný (ČSSD). „Travolta při slavnostní večeři stál u dveří a s každým se zdravil. Oliver Stone přišel o něco později než ostatní hosté a hned zamířil ke svému stolu,“ popisoval Novotný.

„Občas ale vstával a přecházel ke stolu, kde seděli zřejmě jeho američtí přátelé, s kterými se o něčem bavil,“ konstatoval Novotný, který se se Stonem vůbec nedostal ke konverzaci.

Na večeři se podávalo pravé francouzské šampaňské. „Ale také Frankovka ročník 2010 a Veltlínské zelené ročník 2011, pozdní sběr,“ prozradil Lhoták s tím, že k tomu byla k dispozici voda z francouzského ledovce Evian.

Reklama

Výběr článků

Načítám