Hlavní obsah

Baťůžkářů ve stanovém městečku letos ve Varech ubylo, zamířili do hostelu

Právo, Rudolf Voleman

Zhruba patnáct set baťůžkářů se letos při filmovém festivalu ubytovalo ve stanovém městečku u přírodního koupaliště Rolava. Je to o zhruba 450 méně než loni. Zdá se, že část baťůžkářů dala letos přednost hostelu na nábřeží Jana Palacha nedaleko centra města, který loni v provozu nebyl.

Oliver Stone si prohlédl i stanové městečko.

Článek

„Část klientů nám podle všeho odebral opravdu hostel,“ uvedla recepční stanového městečka Veronika Veselá, podle které byl stejně jako v minulých letech provoz stanového městečka bez problémů.

„Nic se tady neztratilo. Letos tady bylo mnohem více kontrol ze strany městských strážníků a také je tady kamerový systém,“ konstatovala.

Velmi se přitom osvědčila nově zavedená úschovna zavazadel. „Největším hitem ale bylo sto zabudovaných elektrických zástrček na dobíjení telefonů, ty se opravdu využívaly hodně,“ ukazovala Veselá.

Menší tržby za jídlo

„Oproti loňsku to bylo letos slabé,“ hodnotil své menší tržby i tamní provozovatel občerstvení Václav Zápotočný. „To by tak odpovídalo,“ uvedl, když se dozvěděl, že počet ubytovaných klesl meziročně o zhruba čtvrtinu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

O stanové městečko letos nebyl takový zájem jako loni, baťůžkáři namířili do hostelu.

Snídaly se tam nejčastěji míchaná vajíčka, sladké pečivo a párky. Odpoledne pak guláš a polévky. „Nejvíce se ale pilo pivo,“ doplnil.

Nové sprchy uspěly

Podle Petra Masáka, jednatele společnosti KV City Centrum, která přírodní koupaliště Rolava provozuje, se osvědčily letos i nové sprchy pod stanem. [celá zpráva]

„V dotaznících si to naši klienti pochvalovali,“ uvedl. Výhrady byly jen na nedostatek teplé vody.

„Bohužel s tím asi ale těžko něco uděláme. Voda se ohřívá v slunečních kolektorech a přihřívá se plynovým kotlem, ale když večer zamíří do sprch téměř naráz sto padesát lidí, tak systém nestíhá vodu dost dobře ohřívat. Pak je před půlnocí voda jen vlažná. Po takovém náporu se ohřeje až třeba ve tři ráno,“ krčil rameny Masák.

Spokojení hosté

„Byli jsme tady čtyři noci a nic nám nechybělo,“ uvedl student Martin z Liberce.

„Měli jsme sice pocit, že je na festivalu méně lidí, ale pak jsme nasedli náhodně do nějakého autobusu a ten nás odvezl na Goethovu vyhlídku, kde jsme našli lidi, které jsme tady hledali,“ popisoval, jak se s partou ocitl v tanečním klubu Aeroport, který tentokrát sídlil v lázeňských lesích nad městem. [celá zpráva]

„Všechny vstupenky na filmy, které jsme chtěli, jsme také sehnali. Nakonec jsme měli pocit, že bychom ani nepotřebovali festivalové pasy, protože vstupenek bylo letos opravdu dostatek,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám