Hlavní obsah

Trhákem ve Varech byla svíčková na smetaně, sám Travolta si přidal

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakt, že příklady táhnou, si na vlastní kůži ověřili na karlovarském filmovém festivalu kuchaři v Grandhotelu Pupp. Poté, co si při slavnostní večeři nechala největší hvězda letošního festivalu, americký herec John Travolta, přidat svíčkovou na smetaně, byl totiž o toto tradiční české jídlo mezi hosty luxusního hotelu nebývalý zájem.

Řezníkovi Grandhotelu Pupp Janu Brůžovi prošla během filmového festivalu pod rukama více než tuna masa.

Článek

„Opravdu velká poptávka byla letos po pravé do růžova pečené svíčkové z mladého býčka na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem,“ uvedl šéfkuchař GH Pupp Radek Kotlán.

„Zákazníci se ptali, na čem si u nás pochutnával John Travolta, a pak bylo jejich rozhodování o to jednodušší. Travolta si totiž naší svíčkovou na smetaně opravdu pochvaloval,“ popisoval šéfkuchař.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Travolta s typickým gestem divákům v Karlových Varech zatančil.

Ne každý je ale na omáčky, takže podle Kotlána letěla v luxusním hotelu během festivalu i další hotová jídla.

„Poměrně velký zájem byl rovněž o pečená husí stehna se zelím a knedlíky,“ pokračoval šéfkuchař s tím, že mezi dezerty dominoval čokoládový dort s višněmi a marcipánem. „A pak byl v těsném závěsu, co do popularity, jablečný štrúdl s ořechy,“ dodal.

Velký zájem byl o karlovarském festivalu podle vedoucího stravování v Grandhotelu Pupp Richarda Lhotáka o obří lahve šampaňského.

Podle vedoucího stravování v GH Pupp Richarda Lhotáka přijali hosté festivalu i letošní novinku pivo Lobkowicz. „Pivo bylo opravdu dobře hodnoceno,“ uvedl Lhoták, kterého ale nejvíce potěšil velký zájem o obří lahve pravého francouzského šampaňského.

„Prodali jsme přes dvacet 1,5litrových lahví šampaňského Dom Perignon Magnum,“ prozradil Lhoták. Jedna láhev přitom přijde na téměř dvacet tisíc korun.

Mezi hosty GH Pupp byla také poptávka po luxusním dvanáctiletém venezuelském rumu Diplomático reserva.

„Jedná se o stařený rum, který není běžně dostupný na trhu. Tento venezuelský rum je opravdu exkluzivním pitím, ke kterému se výborně hodí kupříkladu kubánské doutníky z naší široké nabídky,“ dodal Lhoták.

Mezi míchanými drinky vévodily ty, které se míchaly s kubánskými rumy. Z nealkoholických nápojů se nejčastěji pila voda z francouzského ledovce Evian.

Reklama

Výběr článků

Načítám