Hlavní obsah

Závěrečná festivalová party nabídne 140 kilogramů grilovaných steaků

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší zájem je každoročně při závěrečné party karlovarského filmového festivalu v Grandhotelu Pupp o grilované steaky. V sobotu v deset večer jich budce na závěrečném večírku letošního 48. ročníku připraveno rekordních sto čtyřicet kilogramů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karamelové větrníčky a exotické tartaletky připravovaly na závěrečnou festivalovou party v Grandhotelu Pupp cukrářky Terezka a Helenka.

Článek

„Největším tahákem závěrečné party, zejména když je pěkné počasí, jsou každým rokem grilovaná masa, které budeme tradičně i letos připravovat na naší restaurační zahrádce,“ uvedl šéfkuchař Puppu Radek Kotlán.

„Letos se chystáme grilovat 140 kilogramů čerstvého masa a ryb,“ pokračoval. „Například hovězí ořech Ball Tip, což je nejkvalitnější část kýty ke steakové úpravě,“ popisoval Kotlán. „Chybět ale nebudou ani biftečky z mletého hovězího masa, které budeme plnit do čerstvě opečených sezamových bulek. Z ryb nabídneme grilovaného norského lososa s koriandrem,“ dodal šéfkuchař s tím, že zahrádka nebude jen o grilu, ale i o sladkostech. „Uvaříme oblíbené tvarohové knedlíky s jahodami a podávat se bude na zahrádce také čtrnáct druhů zmrzliny,“ doplnil.

Pokrmů bude na party určitě dostatek. „Očekáváme zhruba tisíc hostů, přičemž pro každého připravíme přibližně půl kilogramu nejvybranějších pokrmů,“ prozradil Kotlán s tím, že ve Slavnostním sále hosté najdou ze studené kuchyně kupříkladu rolku z rostbífu s chřestem a tvarohovou pěnou, terinku ze pstruhovitého lososa s čerstvým křenem nebo aspik z telecí kýty s kořenovou zeleninou, sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou.

„Z teplých jídel například lasagne s telecím ragú, krůtími játry a mozzarellou. Dále pak pečené vepřové karé s pivním zelím nebo smažené holandské masové koule z vepřového boku,“ poznamenal Kotlán.

Selátko a saláty

Rendez Vous bude vévodit salátový bar s variacemi známých světových salátů, jako třeba Nicoise, Ceasar, Caprese nebo Řecký salát. „Tyto saláty patří neodmyslitelně ke každému jídelníčku,“ komentoval šéfkuchař luxusního hotelu. Na Rendez Vous se ale bude rovněž krájet maso. „Budeme péct selátko na pivu s česnekem,“ uvedl šéfkuchař.

V Zrcadlovém sále se budou podávat špenátové palačinky plněné račími ocásky. „Z hlavních jídel připravíme dušené krůtí medailonky se zázvorem,“ uvedl Kotlán. Péct se budou také čerstvé lívance se skořicovým cukrem a kysanou smetanou. Variaci českých, slovenských a německých sýrů, jako například goudě, korbáčikům nebo kolibě, bude patřit rovněž Zrcadlovému sálu.

Dezerty a ovocný bar s čerstvě nakrájeným ovocem najdou hosté závěrečné party v Malé Dvoraně. „V nabídce budou například čokoládové rolády s třešněmi, kávová zrna s marcipánem, řez Malakov či větrníky s karamelovou šlehačkou,“ uvedl šéfkuchař. Pít se bude opět pivo Lobkowicz a dobrá moravská vína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám