Hlavní obsah

Stone jedl na pokoji, dal si tatarák

Právo, Rudolf Voleman

Trojnásobný držitel Oscara, americký režisér a scenárista Oliver Stone se zatím do karlovarského festivalového dění příliš nehrne. Alespoň ve srovnání s předešlou, velmi vstřícnou hvězdou Johnem Travoltou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oliver Stone před hotelem Pupp

Článek

Stone se dosud ve Varech představil veřejnosti při focení před Grandhotelem Pupp, kde je ubytovaný a kde mluvil s novináři. S publikem se tam pak setkal ve středu večer, kdy uvedl svůj snímek Alexandr Veliký. A sklidil nadšení.

Většinu svého volného času tráví ale Stone zatím na pokoji. „Je to opravdu nenáročný host,“ uvedl vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták, který měl možnost v posledních dvaceti letech poznat desítky zahraničních star.

„Když jej člověk srovná s ostatními filmovými hvězdami, tak je to člověk, který je hodně sám v sobě. Není to typ člověka jako Travolta, který by kolem sebe chtěl rozpoutat nějakou show,“ hodnotil Lhoták.

Stone dosud nepřišel z pokoje do žádné z hotelových restaurací nebo barů. „Objednal si ve středu večeři přímo na pokoj, a to až kolem jedenácté večer. Vybíral si z běžného hotelového menu. Volba padla na tatarák z lososa a k tomu klasický Pupp Club sendvič,“ prozradil Lhoták. K tomu pil vodu Evian z ledovce.

 Skromný je i v ubytování

Skromný je, i co se týká ubytování. Spí v jednom z klasických hotelových pokojů, které ale nabízejí podobný komfort jako apartmány, uvedl zdroj Práva.

Jeho pokoj byl vybaven mísou s čerstvým ovocem, jako jsou například pomeranče nebo hroznové víno. Jako pro každého V. I. P. hosta připravil hotel pro amerického režiséra, který osobně prožil válku ve Vietnamu, tradiční tuzemské dárky: láhev slivovice, becherovky, české sklo a kosmetiku z manufaktury.

Zatím není zcela jasné, zdali bude k příležitosti režisérovy návštěvy pořádána slavnostní večeře. Každý rok festival zpravidla pořádá dvě, první už proběhla s Travoltou a Vojtěchem Jasným.

Reklama

Výběr článků

Načítám