Hlavní obsah

Nejčastěji lidé na festivalu ztrácejí klíče od auta

Právo, Rudolf Voleman

Návštěvníci letošního filmového festivalu v Karlových Varech nejčastěji ztrácejí klíče od auta. Vyplývá to alespoň z evidence festivalové služby ztráty a nálezy, která slouží u přepážky s informacemi ve vestibulu hotelu Thermal.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Krabice s nálezy ztracených věcí na karlovarském filmovém festivalu.

Článek

„Máme v sešitě zapsanou ztrátu již pěti klíčů od auta,“ uvedla recepční Magda, která u informačního stánku se ztrátami a nálezy sedí pravidelně již několik let.

„Návštěvníci festivalu ale ztrácejí i další věci. Například brýle, peněženky, kabelky, bundy nebo tu je také evidován ztracený růžový svetr, černá kšiltovka nebo doklady,“ popisovala Magda.

„Také se ztratily dva mobilní telefony, ale ty se podařilo najít a vrátit jejich majitelům,“ konstatovala recepční z informací.

Nálezů je jako každý rok mnohem méně, než je nahlášených ztrát. „Měli jsme tady peněženku, dokonce s penězi, její majitelku se také podařilo najít,“ uvedla Magda.

„V bedýnce s nalezenými věcmi máme například zelený šál nebo láhev na vodu, ale rovněž dětské kalhoty,“ ukazovala.

Ztráty a nálezy slouží rovněž jako hlavní festivalové infocentrum. „Návštěvníci se ptají hlavně na umístění kinosálů nebo také na toalety,“ prozradila Magda.

Na přepážce jsou k dispozici tři brožury s festivalovým programem a také letáky s informacemi o akcích ve městě. „Myslím, že nás už nemůže za ta léta nějaký dotaz zaskočit,“ podotkla. Infocentrum se ztrátami a nálezy je otevřeno každý festivalový den od osmi ráno do půlnoci. Obsluhují ho tři recepční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám