Hlavní obsah

DebRA vyslala do centra Karlových Varů velkou ostnatou kouli

Novinky, Lucie Sieglová

Nezisková organizace DebRA, která podporuje pacienty s tzv. nemocí motýlích křídel, v úterý ráno v Karlových Varech před Puppem odstartovala štafetu s dvoumetrovou koulí obtaženou speciálním drátem. Ta bude celý den kolovat po městě a dokutálí se až k Poštovnímu dvoru, kde večer proběhne velký charitativní koncert.

Foto: Jan Handrejch

Jiří Bartoška podepsal velkou kouli na podporu neziskové organizace DebRA.

Článek

Na kouli se nejdříve podepsali a následně ji do světa poslali prezident festivalu Jiří Bartoška následován Jiřím Macháčkem, Markem Ebenem, Danem Bártou a Karlem Ochem.

„Je to takový symbol zranitelnosti na povrchu a křehkosti uvnitř. Několik lidí se dotkne tohoto ostnatého světa, čímž symbolicky vyjádří, že v tom pacienti nejsou sami,“ uvedla patronka DebRY Jitka Čvančarová, která však všechny zároveň uklidnila, že se nemusejí bát - drát je filmový, nebezpečně jen vypadá.

Foto: Jan Handrejch

Jiří Bartoška si popovídal s pacientkami trpícími tzv. nemocí motýlích křídel.

Foto: Jan Handrejch

Kouli spolu s Jiřím Bartoškou roztlačili Dan Bárta a Marek Eben.

Účelem je získat prostředky na nákup potřebných materiálů pro lidi trpící tímto kožním onemocněním.

DebRA se vsadila s lékárnou, s níž dlouhodobě spolupracuje, že pokud koule urazí méně než 10 kilometrů, organizace dostane korunu za každý metr, pokud více než deset kilometrů, za každý metr dostane koruny dvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám