Hlavní obsah

RECENZE: Lucie ve Varech připomněla, proč je skupinou dvacetiletí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Lucie se v Karlových Varech v sobotu večer představila v původním složení a odehrála své zásadní hity pro asi dva tisíce fanoušků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Lucie v Karlových Varech

Článek

Atmosféra v hledišti se blížila absolutnímu nadšení. Není divu, vždyť skupina Lucie léta nehrála, a fanoušci tak těžko skrývali svou natěšenost. Lucie splnila přesně to, co se čekalo.

Odehrála šňůru klasických hitů jako Krev a r´n´r, Amerika, Černý andělé, Daniela, Pohyby, Lovec, střelec, doktor & vědec, Medvídek, Dotknu se ohně, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Lucie, Laura nebo Kengi.

Pánové byli očividně nejen v dobré muzikantské kondici, ale také v komunikativní náladě a vyzývali publikum ke společnému zpěvu, což se okamžitě povedlo - dobrá polovina přítomných znala písničky nazpaměť.

Uvolněnou festivalovou atmosféru potvrdil i drobný vtípek, kdy se mezi hity Lucie vloudila basová linka z ústřední písně filmu Pomáda. Za jiných okolností by to působilo až absurdně, ale vzhledem k tomu, že ve stejné době jen kousek od místa koncertu pobýval John Travolta, narážka byla pochopena a oceněna.

Skupina se nesnaží své „klasiky” interpretovat nově, zachovává jejich proslulé znění z minulých let, což posluchači přijímali s povděkem. Přišli si přece zavzpomínat.

Frontman David Koller střídavě zpíval vepředu, nebo seděl za bicími. Ostatním členům Lucie poměrně malé pódium neumožňovalo předvádět příliš divoké pohyby. Na to si fanoušci musí počkat až na příští rok, kdy se koná turné po velkých halách. Už teď je ale jasné, že Lucie nebyla vyhlášena skupinou dvacetiletí jen tak.

Celkové hodnocení: 90%      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám