Hlavní obsah

Na baťůžkáře čekají nové sprchy

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První desítky baťůžkářů začaly v pátek dopoledne plnit stanové městečko u přírodního koupaliště Rolava v Karlových Varech, které slouží mladým návštěvníkům mezinárodního filmového festivalu jako nejlevnější ubytování. A čeká je milé překvapení - přibyly sprchy.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Adam Horký a Michaela Dopitová z Prahy u půjčovny jízdních kol ve stanovém městečku.

Článek

„Máme zaevidováno 28 stanů a celkem 47 lidí,“ uvedla recepční stanového městečka Daniela Veselá. „Hlavní nápor ale teprve očekáváme odpoledne, až se rozdají vysvědčení,“ dodal její kolega Marek Pospíšil.

Cena za noc zůstala ve stanovém městečku stejná, ve výši 80 korun.

„Platí ale pouze pro studenty do 26 let a nezaměstnané. Ostatní platí o patnáct korun více jako poplatek za ubytování městu,“ vysvětlil Petr Masák, jednatel společnosti KV City Centrum, která koupaliště se stanovým městečkem spravuje.

Zásadní novinkou pro ubytované je navýšení počtu sprch. Zatímco jich dosud sloužilo šest, včetně těch určených pro invalidy, v domku nad sídlem správce nyní přibyly dva stany přímo u koupaliště.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nové sprchy skryté pod stany ukazuje správcová Zdeňka Šebková.

Každý zakrývá sprchový stojan se čtyřmi hlavicemi, které mimo festival slouží ke sprchování pod širým nebem. „Jeden stan ukrývá sprchy pro dámy a druhý pro pány,“ konstatovala Zdeňka Šebková, která má provoz areálu na starosti.

Mezi prvními, kdo se ve stanovém městečku ubytovali, byli studenti z Prahy Adam Horký a Michaela Dopitová. „Jsme tady na tři čtyři dny, ještě uvidíme, jak se dlouho zdržíme,“ uvedl Horký s tím, že mají nakoupeny na každá den vstupenky na tři až pět filmů.

„Ve stanovém městečku jsme spokojení, protože je tu i půjčovna kol,“ dodal Horký. „Loni se nám nelíbilo pouze to, že tu bylo málo sprch, ale jestli je jich letos víc, tak bude vše v naprostém pořádku,“ dodala Dopitová.

Reklama

Výběr článků

Načítám