Hlavní obsah

Festivalové Karlovy Vary nabízejí poslední možnosti levného ubytování

Právo, Rudolf Voleman

Poslední levná volná lůžka nabízejí Karlovy Vary na úvodní víkendové dny letošního 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu. V centru města lze sehnat již jen dražší ubytování za tři, čtyři tisíce korun za dvoulůžkový pokoj. Části hostů stanového městečka u přírodního koupaliště Rolava se letos meziročně zvýší cena za jednu noc o patnáct korun.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Centrem dění je hotel Thermal.

Článek

„Zbývá nám na zahájení festivalu volných sedm posledních pokojů,“ uvedla v pondělí před polednem Alena Haberová, hospodářka Domova mládeže v karlovarské městské čtvrti Drahovice, který se každý rok přemění na Hotel Festival. Volné jsou přitom už jen třílůžkové pokoje se společným sociálním zázemím, které stojí tisíc korun na noc. „O zhruba polovinu je zatím menší zájem o pokoje v termínu od pondělí 1. července,“ prozradila hospodářka tradičního ubytování při festivalu.

Festivalové internetové stránky odkazují zájemce o ubytování na společnost Good Bet Agency. „Pokoje v tříhvězdičkových hotelích v centru města jsou již několik měsíců prakticky obsazené,“ uvedl Vojtěch Nejedlo z této agentury. „K dispozici jsou v centru města již jen lůžka v dražších hotelích, kde vyjde noc na tři, čtyři tisíce korun za dvoulůžkový pokoj,“ pokračoval Nejedlo.

„Už nemůžeme nabídnout nikde nic volného,“ uvedl Jan Sedláček z karlovarského Infocentra. „Spousta lidí si rezervuje pobyty už při odjezdu z festivalu,“ vysvětloval. „Volno je jen v dražších hotelích,“ dodal.

Třicet tisíc za víkend

Karlovarské infocentrum nabízí přitom internetový odkaz, kde si lze spaní rezervovat. Ze 155 možných nabídek jich bylo v pondělí dopoledne jen 29 volných. Na prvním místě se přitom v nabídce objevil hotel Savoy Westend za více než 30 tisíc korun za dvoulůžkový pokoj na víkend. V Březové nedaleko Karlových Varů, kam navíc zajíždí festivalový autobus, ale bylo možné objednat si poslední místa v hotelech na spaní za cenu nižší, než tisíc korun na noc.

Volná lůžka mají rovněž v kempu Březový háj v Březové, kde přijde noc se vším všudy na 225 korun. Klient se stanem zaplatí jen padesát korun. „U kempu končí festivalová autobusová linka,“ dodal provozovatel kempu Petr Řehák. Po roční odmlce způsobené rekonstrukcí objektu bude letos opět v provozu Hostel ve škole stojící hned vedle Thermalu. Kapacita je 180 osob, přičemž zájemce o ubytování si musí přinést svůj spacák a popřípadě karimatku. Noc stojí 120 korun a za sprchu s teplou vodou se připlácí dvacka. Je tu ale možnost celodenního stravování.

Stanové městečko bude jako vloni u přírodního koupaliště Rolava. Cena za ubytování je stejně jako loni 80 korun, ale studenti starších 26 let a pracující si budou muset nově připlatit 15 korun jakožto ubytovací poplatek městu. Celkem je tedy vyjde cena na 95 korun za noc.

„Starších studentů a pracujících byla loni asi jedna čtvrtina z celkového počtu. Podle vyhlášky jsme za ně museli vloni odvádět 15 korun městu, takže letos je vybereme přímo od nich,“ uvedl Petr Masák, jednatel společnosti City Centrum, která spravuje koupaliště Rolava. Ta bude letos k dispozici baťůžkářům již od odpoledne ve čtvrtek 27. července. Klienti najdou v areálu letos více sprch s teplou vodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám