Hlavní obsah

Vojtěch Dyk a B-Side Band ve Varech a na Konopišti

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Vojtěch Dyk vystoupí s brněnským orchestrem B-Side Band pod vedením bandleadera Josefa Buchty v rámci doprovodného programu na MFF Karlovy Vary v Letním kině 1. července. Ještě předtím se objeví 27. června v Přírodním divadle Konopiště.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vojtěch Dyk

Článek

Dyk a B-Side Band loni absolvovali premiérové společné turné zahrnující celkem 11 koncertů po České republice a Slovensku, kterému předcházelo rovněž vydání Live CD a LP se záznamem ze společného koncertu na jaře 2012. CD se ve velmi krátkém čase prodralo na první příčku v počtu prodaných fyzických desek. Vojtěch Dyk také zvítězil v kategorii Zpěvák roku Cen Anděl 2012 právě díky zmíněné společné live nahrávce.

„Reakce diváků na loňské turné nás přesvědčily, že i swingem a jazzem lze zvednout lidi ze sedadel. Všechny naše koncerty, ať byly v divadlech nebo ve větších a možná i netradičnějších prostorech, byly plné emocí a publikum bylo úžasné. Proto jsme se rozhodli pro letní open airové turné. Naše heslo je: swing pro všechny! Chceme tu pohodovou a uvolněnou atmosféru přenést do volného prostoru a díky možnostem letních scén naši muziku nabídnout mnohem většímu počtu diváků,“ řekl Vojtěch Dyk.

„Pro letní část turné jsme teď repertoár obohatili o takový set summer hitů – přece jen, jdeme ven pod širé nebe, do přírody – tak aby to trochu vonělo létem,“ dodal.

Zvláštními hosty budou jeden z nejlepších současných saxofonistů Michal Žáček a  všestranný zpěvák Matěj Ruppert. Předskokanem bude kapela Los Rumberos a na závěr vystoupí Gang of Lolitas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám