Hlavní obsah

Výběr Variety: Pestrý filmový výlet napříč Evropou

Právo, far

Deset evropských režisérů očima Variety bude tradičně uvedeno na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v jedné z nejpopulárnějších sekcí. Do výběru se dostala pestrá směs žánrů, od kriminálního thrilleru přes rodinné drama až po dokument.

Foto: www.kviff.com

Z filmu Útěk...

Článek

Deset vybraných filmařů pozve diváky na filmový výlet napříč Evropou a jejich díla přiblíží různost současné mladé evropské kinematografie. Evropští režiséři se představí jako tvůrci filmů plných vášně a emocí.

„Náš výběr je jako obvykle připraven tak, aby obsáhl rozmanitost žánrů evropské kinematografie a také aby vyšel vstříc diváckému vkusu. Představujeme příběh o dospívání, rodinné drama, hudební dokument, ale také třeba akční thriller, černou komedií nebo romantický příběh,“ říká Alissa Simon, která již tradičně programově zastřešuje výběr filmů pro tuto sekci.

Foto: www.kviff.com

Film Finská krev, švédské srdce

Výběr zahrnuje divácké hity The Broken Circle Breakdown (Belgie-Holandsko), hudební rodinné drama od Felixe van Groeningena, a nepřehlédnutelný film Gabriely Pichler o problémech mladého imigranta ve Švédsku Jíst, spát, umřít.

Ve Věčném návratu Adonise Parasekvase režisérka Elina Psykou svérázně zachycuje náladu v současném Řecku, zatímco Nana Ekvtimishvili a Simon Gross ve filmu V rozpuku rozehrají drama z prostředí mladé gruzínské generace. Ztráta panenství Evy van End (režie Michiel ten Horn) je satirickým pohledem na nefunkční holandskou rodinu.

Foto: www.kviff.com

Film Barva chameleona

Polský režisér Wojtek Smarzowski představí kriminální thriller ze současné Varšavy s názvem Dopraváci. Emil Christov vypráví příběh ve stylu ve stylu film-noir o absurditě komunistického režimu ve filmu Barva chameleona. Elisa Fuksas z Itálie bere diváky na cestu do Říma, kde se odehrává lehký letní příběh NINA.

Finský režisér Mika Ronkainen se ve svém dokumentu Finská krev, švédská srdce vrací do historie a pomocí národní hudby rekonstruuje příběhy finských emigrantů do Švédska. Do minulosti se obrací i norský akční zneklidňující film Útěk režiséra Roara Uthauga.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám