Hlavní obsah

Vary: Kam odložit děti, aby se nenudily

Právo, vor, lh

Festivalí návštěvníci a rodiče mohou využít služeb Dětského centra, které se nachází v parčíku za karlovarským hotelem Thermal. Svěřit do péče zde můžete už i rok a půl staré ratolesti.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Děti zaměstnanců GH Pupp se s festivalovou mateřskou školkou dostanou například ke koupání na přírodním koupališti Rolava.

Článek

Centrum je otevřené od 8.45 do 20.00 hodin. Délka pobytu by neměla přesáhnout tři hodiny, což dospělým bohatě vystačí na návštěvu vybraného snímku. Děti jsou během pobytu v Dětském centru pojištěny a dostanou tu i napít. Za první hodinu hlídání zaplatí padesát korun, za ty následující dvacet pět.

Školka v Puppu

O děti mají postaráno i zaměstnanci Grandhotelu Pupp, kteří toho mají během festivalového dění nad hlavu.

„Festivalová mateřská školka funguje už pátým rokem,“ uvedla vedoucí oddělení lidských zdrojů grandhotelu Leona Preňková. „Letos je přihlášeno celkem dvacet dětí ve věku od tří do deseti let,“ dodala s tím, že děti pobyvají ve festivalové mateřské škole od šesti do osmnácti hodin.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Paní učitelka Jiřina Benešová (vlevo) bere děti zaměstnanců GH Pupp s festivalovou školkou například na přírodní koupaliště Rolava.

„Děti jsou nadšené,“ uvedla pedagožka Jiřina Benešová. „Zájem o mateřskou školu je mezi zaměstnanci hotelu obrovský,“ dodala. Každý den mají děti nějaký program: „Pořádáme výlety, ať už to je na hřiště do Staré Role, nebo do Dvorů do krajské knihovny, kde je dětské hřiště. Na úterý jsme domluvení, že přijdeme na biofarmu Kozodoj, ale chystáme se rovněž na Jelení skok a na rozhlednu Dianu či Tři Kříže,“ popisovala učitelka.

Jídlo z Puppu

GH Pupp školce zajišťuje veškeré zázemí. „Dostávají tady snídaně, obědy i večeře,“ uvedla Preňková s tím, že zaměstnanci za festivalovou školku nic neplatí.

„V hotelu mají k dispozici místnost, která je vybavena hračkami, polštáři a kde si mohou děti po obědě lehnout,“ dodala Preňková. „Jsme tam také, když není pěkné počasí a prší. To se pak koukáme na televizi na pohádky,“ Benešová.

Reklama

Výběr článků

Načítám