Hlavní obsah

V autobusech na karlovarský festival zbývají poslední místa

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci, kteří nechtějí mít problémy dopravit se v pohodě na páteční zahájení letošního 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, si musí pospíšit s rezervací jízdenek. Většina autobusových spojů z Prahy do Karlových Varů je totiž v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne již vyprodána.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kino Dorleans už je vedle hotelu Thermal v Karlových Varech připraveno k nafouknutí.

Článek

Pohodlí k přepravě do dějiště filmového festivalu nabízí železniční doprava, ale cestující si musí připravit víc peněz a také si rezervovat na cestu více času.

Nejvíce autobusů mezi Prahou a Karlovými Vary vypravuje společnost Student Agency. „Páteční spoje bývají vyprodané běžně, protože se lidé vracejí z práce a ze školy,“ uvedla pracovnice zákaznického centra Student Agency. „Nasadili jsme proto na pátek, kdy zahajuje festival, pět autobusů navíc. Přesto je už nyní hodně autobusů plně obsazených,“ uvedla v úterý dopoledne. „V pátek od půl dvanácté až do večera do půl deváté je plno,“ dodala.

„U spoje jedoucího v sobotu po půl sedmé máme ještě třicet volných míst, ale pak jsou další již obsazené až do jedenácti hodin. Na sobotní odpoledne pak máme ještě volná sedadla,“ poznamenala. „Kapacita našeho vozového parku má své limity, takže se nám podaří navýšit počet mimořádných spojů ještě o jeden autobus, ale víc jich bohužel nasadit nemůžeme,“ komentoval mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Poněkud více volných sedadel nabízejí ostatní autobusoví dopravci. Podle zaměstnankyně z rezervací jízdenek v karlovarském dopravním terminálu jsou obsazené autobusy jedoucí z Prahy do Karlových Varů mezi 16. a 19. hodinou. „Ale například dva spoje jedoucí kolem třetí hodiny odpoledne mají sedmdesát volných míst a před čtvrtou jedou dva spoje, kde je ještě celkem 65 volných míst,“ uvedla s tím, že volná místa mají všichni ostatní autobusoví dopravci v sobotu dopoledne.

Vlak je pohodlnější, ale dražší

Za festivalovým děním je možné cestovat rovněž vlakem, který sice jede o zhruba hodinu déle, než autobus, ale nabízí spoustu volných míst.

„Z Prahy jezdí rychlíky do Varů každé dvě hodiny,“ uvedl šéf osobní dopravy Českých drah pro Karlovarský kraj Vladimír Omelka. „Vlak má své výhody. Například při mé postavě mi je sedačka v autobuse malá a nepohodlná,“ vypočítával výhody dopravy po železnici Omelka, podle kterého se lze se skupinovou slevou dostat blízko ceně za autobusovou dopravu. „Pokud bychom dostali objednávky na dopravu větších skupin, jsme schopni operativně vypravit vlakové spoje navíc,“ uzavřel Omelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám