Hlavní obsah

Karlovarské ozvěny: Woody Allen, Holy Motors nebo Polski film

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně následují po karlovarském festivalu Šary Vary, tedy jeho oficiální pražské ozvěny. Kina Aero a Světozor vybrala přes třicet filmů, mezi nimi jsou novinka od Woodyho Allena, Najbrtův Polski film, experiment Holy Motors nebo dokument z fotbalového prostředí Dva nula.

Foto: Aerofilms

Polski film má toto obsazení: Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel.

Článek

„V době, kdy český tým na Euru bojoval o účast v semifinále, bojovali naši dramaturgové o získání co nejkvalitnějšího mixu filmů pro Ozvěny MFF KV, kteréžto máme tu čest pořádat. V době Ozvěn už bude po Euru, ale výsledky pressingu dramaturgů budou moci diváci bez ofsajdu a faulu užívat plnými doušky v kinech Aero a Světozor," říká Ivo Andrle za obě pražská kina, kde se Šary Vary konají do 15. července.

Foto: Aerofilms

Divoká stvoření jižních krajin

Nabídka ozvěn je pestrá, zahrnuje čerstvé novinky od slavných režisérů i vydařená díla debutantů. Z těch známějších jmenujme režiséra Davida Cronenberga, který se ve svém novém filmu Cosmopolis podíval na zoubek nejtemnějším stránkám ekonomické krize.

Woody Allen nám po Barceloně a Paříži představil svůj pohled na další evropskou metropoli ve filmu Do Říma s láskou, režisér Wes Anderson ve hvězdně obsazeném filmu Až vyjde měsíc zase zjišťuje, co se děje v malém městečku, když spolu utečou dva dvanáctiletí školáci do divočiny.

Foto: Flim Europe

Udo Kier ve filmu Iron Sky

Z nových filmových nadějí zaujme prvotina amerického režiséra Benha Zeitlina Divoká stvoření jižních krajin - postapokalyptické podobenství vypráví příběh šestileté holčičky žijící se svým otcem ve svérázné komunitě kdesi na konci světa [celá zpráva]. Vítězný film festivalu v Sundance byl oceněn i v Cannes.

Teprve druhý snímek belgického režiséra Geoffreyho Enthovena Hasta la vista!  o bezbariérovém nevěstinci získal Velkou cenu na MFF v Montrealu a v sobotu také Diváckou cenu deníku Právo [celá zpráva]. Režisér Timo Vuorensola ve svém filmu Iron Sky nabízí alternativu k historii – nacisté se ukryli na odvrácené straně měsíce a v pravou chvíli se chystají zaútočit na Zemi [celá zpráva].

Foto: kviff

Tři hrdinové belgického snímku na cestě za sexem...

Celkem sedm světových režisérů se sešlo se svými příspěvky v povídkovém filmu Sedm dní v Havaně a každý po svém ztvárnil toto inspirativní kubánské město. Fanoušci nejrůznějších experimentů a náročnějších vizuálních děl by si neměli nechat ujít Holy Motors, film, který vzbudil na festivalu velký rozruch.

Foto: KVIFF, .

Herec Denis Lavant se v Holy Motors před ničím nezastaví.

Českou produkci budou reprezentovat Polski film Marka Najbrta (herecké obsazení dostalo Zvláštní uznání hlavní poroty) [celá zpráva], dokument Dva nula, rodinný snímek Modrý tygr, drama Poupata nebo Formanův kultovní film o hasičském bále Hoří, má panenko [celá zpráva], který bude na MFF Karlovy Vary uveden ve světové premiéře v digitálně restaurované verzi. Slovenskými zástupci v programu jsou pak klasika Slnko v sieti nebo novinka s Jiřím Mádlem v hlavní roli Konfident [celá zpráva].

Některé z výše uvedených film půjdou do následné kinodistribuce. Vstupenky jsou v ceně 100 Kč do kina Aero, 120 korun do kina Světozor (pokud není uvedeno jinak).

Reklama

Výběr článků

Načítám