Hlavní obsah

Do Varů zavítá vycházející herecká hvězda i Tarantinův vzor

Právo, zbn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hosty letošního MFF Karlovy Vary budou mimo jiné herec Thomas Bo Larsen, herečka Kara Haywardová a kultovní režisér Dario Argento.

Článek

Nový film Thomase Vinterberga Hon představí jeho dvorní herec Thomas Bo Larsen. Jejich spolupráce se datuje již od počátku devadesátých let, kdy Larsen vytvořil hlavní úlohu v režisérově krátkometrážním snímku Sidste omgang, ale objevil se i v dalších Vinterbergových filmech: v komedii Největší hrdinové, kultovním dogma-dramatu Rodinná oslava, v anglicky mluveném Za všechno může láska i ve felliniovsky prosvětlené komedii Když se muž vrací domů.

Foto: KVIFF

Kara Haywardová

Karlovarský festival pokračuje v tradici objevování mladých hvězd, které se mohou časem stát velkými. Na Keiru Knightleyovou, Scarlett Johanssonovou nebo Ellen Pageovou by letos mohla navázat Kara Haywardová, která vytvořila jednu z hlavních rolí v novém filmu Wese Andersona Moonrise Kingdom.

Přijede tvůrce draculovského 3D hororu

Dalším dnes ohlášeným hostem 47. ročníku MFF Karlovy Vary bude italský kultovní režisér a scenárista Dario Argento, který osobně uvede film Dracula Daria Argenta zařazený do sekce Půlnoční filmy. Snímek bude promítán ve 3D.

Foto: KVIFF

Film Dracula Daria Argenta uvede ve Varech jeho tvůrce.

Jeho autor je dlouhodobě jedním z nejvíce osobitých tvůrců pohybujících se v žánru hororu. Jako k inspirativnímu vzoru se k němu hlásí mimo jiné Quentin Tarantino. Sám pak začínal jako spoluscenárista slavného westernu Sergia Leoneho Tenkrát na Západě.

Argentovo jméno se postupně stalo synonymem hororového žánru v různých modifikacích od thrilleru až po klasiku, jakou je třeba Fantom opery s Julianem Sandsem a režisérovou dcerou Asií Argentovou v hlavních rolích. Ta si zahrála také ve filmu Dracula Daria Argenta, jímž se italský tvůrce rozhodl vrátit ke gotickým kořenům klasického příběhu a moderním způsobem jej dotvořit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám