Hlavní obsah

Bartoška popřel spekulace o placené účasti Streepové na karlovarském festivalu

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška popřel, že by nabízel jakékoliv částky za účast Meryl Streepové.

Foto: Bioscop

Meryl Streepová se převtělila do Margaret Thatcherové – a dostala za to Oscara.

Článek

Některá média, s odkazy na různé zdroje mimo karlovarský festival, uváděla finanční částky, které byli organizátoři MFF Karlovy Vary ochotni zaplatit za účast paní Meryl Streepové.

Všechny tyto informace jsou zcela nepravdivé a zavádějící. Představitelé MFF Karlovy Vary již řadu let na tiskových konferencích a v rámci svých veřejných vystoupení opakovaně zdůrazňují fakt, že karlovarský festival nejde a nepůjde cestou honorovaných návštěv zahraničních filmových hvězd.

„Každý z významných hostů, který se v minulosti stal hostem karlovarského festivalu, přijel zcela bez nároku na honorář. Většina našich hostů se k návštěvě rozhodla především proto, že se jim líbilo pojetí karlovarského festivalu jako skutečného filmařského setkání. Naši hosté jsou obvykle  nadšeni bezprostřední atmosférou, kterou festival nabízí a možností přímého setkávání filmových tvůrců s jejich fanoušky,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška a dodává:

„Karlovarský festival hradí hostům pouze náklady na dopravu a pobyt. V minulosti to tak vždy bylo a zůstane to tak i do budoucna. Spekulace o částkách za účast Meryl Streepové jsou zcela nepodložené a ze strany festivalu nebyly ani nemohly být potvrzeny. O účasti Meryl Streepové pro letošní rok neuvažujeme právě z důvodů jejího ocenění na nedávném MFF v Berlíně.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám