Hlavní obsah

Prodej vstupenek na karlovarský festival zahájen

Právo, Rudolf Voleman

Předprodej vstupenek na 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech ve čtvrtek v devět hodin ráno zahájil v pokladnách hotelu Thermal. Někteří z 200 zájemců ve frontě čekali na lístky už od pěti od rána.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Největší nadšenci čekali na lístky od pěti ráno.

Článek

„K pokladně jsem přišla po páté hodině ráno,“ uvedla u hlavní pokladny v Thermalu studentka Iva z Karlových Varů. „Z postele mě vyhnal zájem o filmy. Nejvíce se těším na zrestaurovaný Formanův film Hoří, má panenko,“ dodala s tím, že vstupenky nakupuje nejenom pro sebe, ale i pro kamarády.

„Já jsem vstával ve čtyři hodiny ráno a k pokladnám jsem se dostal ve tři čtvrtě na šest ráno,“ prozradil Vladimír Korbel z Nové Role na Karlovarsku. „Chystám se na snímek Alois Nebel a také na turecko-řecký film Za kopcem,“ dodal s tím, že na filmový festival jezdí pravidelně od roku 2007.

Každoroční návštěvníci

U vstupu k pokladnám v F baru stála jako první Dana Menclová z Chomutova. „Přijeli jsme s přítelem vlakem ve tři čtvrtě na sedm ráno,“ uvedla. „Ještě nikdy jsem první ve frontě nebyla, ale letos se poštěstilo,“ dodala s tím, že na festival jezdí pravidelně už deset let. „Zajímají nás hlavně severské filmy, ale máme vybrané různé, od tureckého přes francouzský až po film, v kterém na Irsko útočí mořští vetřelci z moře,“ přidal se její přítel Jaroslav Novotný z Chomutova.

„Festival je pro nás každoroční relax a první dovolená v roce. Film je pro nás zážitek a pevný bod léta,“ dodal, když seděl na zemi ve frontě ve vestibulu hotelu Thermal na podložce. „Tu jsme dostali při 43. ročníku festivalu,“ pochlubil se.

Pokladny se otevřely přesně v devět ráno. Osm na F Baru a pět na hlavní pokladně. Navíc jedna reklamační. Prodej vstupenek bude během festivalu zajišťovat sto pokladních. „Máme letos lepší tiskárny, staré jehličkové jsme nahradili termotiskárnami, takže už nemáme žádné reklamace na tisk,“ uvedl vedoucí pokladen Martin Walter.

„Dcera mi napsala na lísteček, že mám koupit tři vstupenky, ale ani jednu jsem nedostala, protože jejich prodej je prý pozastaven,“ krčila rameny jedna z návštěvnic odcházející od pokladny.

„Prodej části vstupenek byl pozastaven, protože filmy v digitální formě ještě nejsou všechny zkontrolovány, že jsou v pořádku. Chceme mít jistotu před prodejem vstupenek, že je vše v pořádku,“ vysvětlil Walter s tím, že během čtvrtečního dopoledne se dostanou do prodeje všechny vstupenky.

Na konci asi třicet metrů dlouhé fronty stála Jana Peerová z Chodova na Sokolovsku. „Dělám to pro syna každý rok. Je to jediná fronta, kterou za celý rok stojím. Kdyby šlo o mě, tak se nepostavím do fronty, kde jsou tři lidi. To bych byla raději bez večeře,“ uzavřela Peerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám