Hlavní obsah

Pražské šortky: vtipný Bůh lásky, Buñuelův Andaluský pes nebo brutality pro otrlé

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý ročník Festivalu krátkých filmů alias Pražských šortek, jenž pořádá tým karlovarského filmového festivalu, se přehoupl do víkendové poloviny. Během ní se kromě předávání cen vítězům budou v kině Světozor do nedělního večera promítat snímky začínajících autorů i již kultovních filmařů.

Foto: archív

Soutěžní snímek Přistání Yuriho Lenona na Alpha 46

Článek

V sobotu odpoledne se odehraje blok toho nejlepšího z předchozích ročníků německého Mezinárodního festivalu ženského filmu. Za zmínku stojí umělecká videa Corinny Schnittové nebo Annette Hollywood.

Diváci budou moci zhlédnout i soutěžní sekci včetně vizuálně zajímavého díla s názvem Přistání Yuriho Lenona na Alpha 46. V něm se kosmonaut po přistání na Jupiterově měsíci ocitne tváří v tvář neobvyklému paradoxu.

Foto: archív

Kultovní počin Andaluský pes od Luise Buñuela je k vidění v sekci Delikatesy.

Od 18.30 se v Malém sále budou promítat klasická díla ze zlatého fondu. V sekci Delikatesy se můžete těšit na převratného Andaluského psa od Luise Buñuela a Salvadora Dalího, Byt od režiséra a výtvarníka Jana Švankmajera nebo krvavou komedii Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus -první pracovní den.

Brutal relax i Spike Jonze

Otrlý divák by si neměl nechat ujít večerní Brutal Relax Show (od 20.30), kdy bude jedenáctka filmů bojovat v hlasování během speciální tříhodinové show. Průvodcem bude herečka Simona Babčáková. V sobotu večer se budou rovněž rozdávat ocenění, vítězná díla budou k vidění v neděli odpoledne.

Z nedělního programu stojí za pozornost blok filmů amerického filmaře Spikea Jonzeho, autora Adaptace nebo V kůži Johna Malkoviche, zážitkem bude večerní Panorama, zahrnující oceněné snímky z prestižních festivalů jako Berlinale nebo Cannes.

Foto: archív

Režisér i scenárista Luke Matheny za svého Boha lásky získal Oscara.

Z této sekce doporučujeme komedii Bůh lásky od režiséra Lukea Mathenyho. Děj je prostý, přitom nesmírně vtipně a dobře natočený – modlitby kabaretního zpěváka a šampióna v šipkách Raymonda jsou vyslyšeny doslova a do písmene, když dostane záhadný balíček šipek napuštěných elixírem lásky. Háček je v tom, že žena jeho snů Kelly, miluje Rayova nejlepšího přítele... Matheny, původním povoláním novinář, za něj získal Oscara.

Více o programu na stránkách festivalu /ZDE/

Reklama

Související témata:

Související články

Festival krátkých filmů již posedmé v Praze

Od 18. do 22. ledna se v kině Světozor uskuteční sedmý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, který pořádají organizátoři MFF Karlovy Vary. V mezinárodní...

Výběr článků

Načítám