Hlavní obsah

Ostrava se ve Varech představuje jako filmová metropole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravané se letos rozhodli dobýt Karlovy Vary jako zástupci města stvořeného pro výrobu filmů. V rámci projektu FILM OSTRAVA!!! se snaží tvůrce a producenty přesvědčit, že právě oni jim nabídnou nejlepší podmínky pro jejich práci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Areál v Dolní oblasti Vítkovice.

Článek

„Industriální, jedinečná, energická, temperamentní, přátelská, neokoukaná a dynamická,“ tak shrnula obraz Ostravy mluvčí tamního magistrátu Andrea Vojkovská.

Ostravské zájmy prosazuje speciální stánek v prvním patře hotelu Thermal. Je otevřen do soboty 7. července, a to denně od 10 do 18 hodin. Poutá především na tamní průmyslové památky. Zástupci města nabízejí filmařům i pomoc při hledání lokací nebo získávání povolení při natáčení.

Ostrava si přitom v minulosti už několikrát ve filmech a v televizi zahrála. Její Jiráskovo náměstí se dostalo do českého seriálu 4TEENS (2011), Hlavní třída v Ostravě-Porubě zase posloužila jako kulisa koprodukčnímu thrilleru Babylon A.D. (2008).

Pozorný divák pozná ostravskou linku i jinde: třeba v českých snímcích Sluneční stát (2005), Sametoví vrazi (2005), Non plus ultras (2004).

Reklama

Výběr článků

Načítám