Hlavní obsah

Mirrenovou uhranuly Karlovy Vary svou krásou

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Doslova uhranutá krásou Karlových Varů prožívala britská herečka Helen Mirrenová svou účast na letošním karlovarském mezinárodním filmovém festivalu, kde obdržela Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. Do vlasti odjela v neděli odpoledne.

Helen Mirrenová se do Karlových Varů těšilaVideo: Karlovy Vary IFF

 
Článek

„Řekla doslova, že je krásou Karlových Varů uhranuta,“ popisoval karlovarský primátor Petr Kulhánek, který měl s Mirrenovou možnost v krátkosti hovořit v sobotu při večeři pořádané na její počest v Grandhotelu Pupp.

„Několikrát zopakovala, že se jí město opravdu líbí. Přiznala, že když na festival cestovala, tak vůbec něco tak krásného nečekala,“ dodal Kulhánek s tím, že z ní vyzařuje velmi příjemný člověk bez manýrů.

Milá a skromná

Všichni, kdo měli tu čest se s Mirrenovou při festivalu potkat, ji vnímali jako neobyčejně skromnou a usměvavou ženu. „Působí velmi mile a je věčně usměvavá,“ potvrdila ředitelka Grandhotelu Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Helen Mirrenová si užívá ocenění společně s manželem, filmařem Taylorem Hackfordem.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

„Je to velice příjemná, pohledná a charismatická žena,“ připojil se vedoucí stravovacího provozu hotelu Richard Lhoták. „Chová se jako pravá distingovaná dáma. Není to žádná hollywoodská hvězda, která by se chtěla ukazovat,“ dodal Lhoták. „Ve VIP salónku si dala pouze dvě nebo tři kávy s neperlivou vodou, když poskytovala asi hodinový rozhovor,“ doplnil. „Chovala se velice skromně,“ dodal šéf kuchař GH Pupp Radek Kotlán.

Slavnostní večeře s prezidentem

Pořadatelé festivalu v sobotu v Grandrestaurantu uspořádali na počest Mirrenové slavnostní večeři. „Seděla u stolu společně s prezidentem Václavem Klausem a manželkou Lívií a také s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a jeho ženou,“ prozradil Kulhánek.

„Žádnou speciální objednávku paní Mirrenová neměla,“ uvedl Kotlán, podle kterého se servírovalo klasické menu. Jako předkrm to byla roláda z říčního pstruha s račím ocáskem společně servírovaná s parfait z uzeného pstruha doplněná o terinku z mladého hrášku. „Jako hlavní chod jsme podávali telecí líčka na červeném víně,“ konstatoval Kotlán.

„K tomu se podávaly bramborové šišky s mákem a pomerančovým máslem. Jako dezert jsme připravili pečenou čokoládu s višněmi,“ dodal šéfkuchař s tím, že součástí menu byl rovněž nok s mascarpone s citronovým aroma. „Na stole k tomu byla k dispozici voda a bílé víno,“ dodal Kulhánek.

 Dárky na cestu

Mirrenová neodjela s prázdnou. Kromě zmiňovaného Křišťálového glóbu ji organizátoři festivalu obdarovali také sadou křišťálového skla z karlovarské manufaktury Moser.

„Hned po příjezdu našla od nás na pokoji grafické listy s vyobrazením GH Pupp a také pražského hradu,“ uvedla Ferklová. „K tomu jsme ji obdarovali obrovským košem s přírodními mýdly a také knihou vydanou k příležitosti 300. výročí existence našeho hotelu,“ uzavřela Ferklová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám