Hlavní obsah

Karlovarský festival se balí. Podle policejních statistik byl poklidný

Právo, Rudolf Voleman

Letošní 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech je minulostí, když v sobotu večer skončil vyhlášením vítězných snímků a předáním Křišťálových glóbů. Hned po skončení ceremoniálu a odjezdu hvězd na závěrečný večírek v Grandhotelu Pupp se začal festival balit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský filmový festival se začal v neděli z hotelu Thermal stěhovat.

Článek

„Bourat a odvážet jsme začali v sobotu večer všechno najednou, takže nelze říct, čím jsme začali a co si necháváme na konec,“ popisoval šéf festivalové produkce Petr Lintimer. „Necháváme si pouze své zázemí, abychom mohli během stěhování fungovat. Chceme být se vším hotovi do středy, nejpozději do čtvrtka,“ pokračoval Lintimer. „Máme tady asi sto lidí,“ dodal.

Ve vestibulu Thermalu nosili lidé od festivalu nejrůznější zařízení, přes stoly po stojany na programy k parkovišti za hotelem, kde na ně čekala nákladní auta. Z pokladen již byly odneseny tiskárny. Před hlavním vchodem do Thermalu likvidovali výzdobu naaranžovaného vstupu.

Nejmenší trestná činnost 

Jen červený koberec, po kterém v minulých dnech prošly hvězdy světového filmu Helen Mirrenová a Susan Sarandonová, ještě ležel na svém místě. Zbytky návštěvníků festivalu, kteří ještě nestačili odjet domů, se na něm fotili.

Festival se odehrál v poklidné atmosféře, o čemž mimo jiné vypovídají policejní statistiky. „Poslední festivalová noc proběhla v klidu a policisté nemuseli zasahovat,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Karlovarští policisté hodnotí průběh 47. MFF za velmi poklidný, kdy trestná činnost byla historicky nejmenší. Zásluhu na velmi poklidném průběhu festivalu mají také majitelé hotelů, kteří ve spolupráci s policisty provedli různá opatření, k zajištění bezpečnosti návštěvníků festivalu,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám