Hlavní obsah

Sarandonová si na festivalu pochutnala na svíčkové

Právo, Rudolf Voleman

Americká filmová hvězda a nositelka Oskara Susan Sarandonová si na karlovarském filmovém festivalu, kde převzala Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, pochutnala na svíčkové s brusinkami.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Susan Sarandonová se podepisuje fanouškům.

Článek

Tradiční české jídlo ochutnala při slavnostní večeři v Grandhotelu Pupp, kterou na její počest organizátoři připravili.

„Servírovala se jako předkrm jemná husí paštika se švestkovým chutney a k tomu pečené ořechy,“ uvedl šéf kuchař GH Pupp Radek Kotlán.

Dortík s jahodami

„Jako hlavní chod pak přišla na řadu filovaná hovězí svíčková z mladého býka s omáčkou z kořenové zeleniny a žemlovým knedlíkem s kopřivami a kanadskými brusinkami,“ pokračoval šéf kuchař.

Lehký piškotový dortík s jahodami byl vybrán jako dezert.

„Večeře jí opravdu chutnala. Ocenila kvalitu našich služeb. Také se jí líbilo prostředí restaurace,“ uvedl vedoucí stravování v GH Pupp Richard Lhoták.

„K menu jsme přichystali Sarandonové červené víno Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon ročník 2009,“ pokračoval s tím, že proslulá filmová Čarodějka z Eastwicku k vínu připíjela neperlivou vodu. „Jako welcome drink se podávalo šampaňské Moët & Chandon.

Sarandonová seděla u stolu při slavnostní večeři s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a jeho manželkou a také s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem.

Jen málo zavazadel

Do Varů filmová star přicestovala v doprovodu asistentky a manažerky pouze se dvěma kufry a jedním vakem na šaty. „Neměla žádné zvláštní přání,“ uvedla ředitelka Grandhotelu Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

Dárky od hotelu obdržela podobné jako Helen Mirrenová, která poctila svou účastí festival v jeho úvodu.

Byl to velký koš přírodních mýdel z výroby české manufaktury a pak také soubor šesti grafik od mladého výtvarníka Jana Šajbidora s vyobrazením například pražského hradu či Grandhotelu Pupp.

„Každá hvězda festivalu, která u nás byla ubytovaná, dostala na pokoj lahev klasického šampaňského Moët,“ dodala ředitelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám