Hlavní obsah

Celebrity a stovky filmových fanoušků vyšlapaly půl miliónu pro charitu

Oranžové kolo letos dorazilo do Karlových Varů jen v pátek. Celebrity a diváci se ale opřeli do pedálů s plnou vervou a na konec na Mlýnské kolonádě společně vyšlapali téměř půl miliónu korun. Peníze si rozdělí Jedličkův ústav a Centrum Paraple.

Foto: ČEZ

Herec Zdeněk Svěrák a předseda představenstva ČEZ Daniel Beneš s šekem

Článek

Charitativní projekt Oranžové kolo dorazil letos na festival už podeváté.

Do sedel i tentokrát nasedly známé tváře českého filmového světa: mimo jiné Jiří Bartoška, Miroslav Donutil, Jan Hřebejk, Tereza Voříšková, Jan Maxián, Vojta Kotek, Jiří Mádl, David Ondříček, Ivan Trojan, Petr Vachler nebo i sportovkyně Nikola Sudová.

Jejich úsilí provázené mnohdy sprškami potu na konec vyneslo celkem 499,5 tisíce korun.

Foto: Lenka Hloušková, Novinky

Akci moderoval i Jirka Mádl

„Kolo není jen sportovním zpestřením této významné kulturní akce, ale nabízí veřejnosti možnost nahlédnout do světa handicapovaných lidí a pomoci jim s jejich problémy,“ přibližuje význam Oranžového kola Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

Symbolické šeky na finanční prostředky pro handicapované převzali za Jedličkův ústav a Centrum paraple Zdeněk Svěrák a Jan Hřebejk.

Obdarovaní už prozradili, že je využijí na pořízení bezbariérového autobusu a zajištění asistenční a rehabilitační péče.

Foto: Lenka Hloušková, Novinky

Vojta Kotek akci moderoval a výborně se přitom bavil

"Jedličkův ústav a školy potřebuje nový autobus, který bude speciálně upravený pro převoz vozíků, vybavený plošinou a s dostatečnou kapacitou. Pomůže handicapovaným dětem dopravit se bezpečně na kulturní akce, hudební vystoupení, do školy v přírodě a zúčastnit se dalších aktivit,“ řekla Alena Peštová, ředitelka nadace.

Za Paraple vše okomentovala jeho ředitelka Alena Kábrtová: „Dar Nadace ČEZ využijeme na zajištění asistenční a ošetřovatelské péče o klienty na rehabilitačních pobytech. Bez této služby by se nemohli zúčastnit pobytů.”

Reklama

Výběr článků

Načítám